Desert tort musuroi de cartita

de Oana in Torturi, 13 Sep 2017 | 2379 vizualizari

 

Sigur ati auzit de celebra prajitura Musuroi de cartita si azi vreau sa va arat cat de usor se poate prepara in casa!
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 7 linguri faina grau
  • 3 linguri cacao neagra
  • 1 plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa fierbinte

Umplutura:

  • 200 gr mascarpone
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 50 gr fulgi de ciocolata
  • 4 banane coapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort musuroi de cartita:

Blat: Separa albusurile de galbenusuri si freaca bine galbenusurile cu uleiul, pana devin cremoase, apoi adauga si apa fierbinte in fir subtire.


Bate albusurile cu un praf de sare si cand incep sa se intareasca, pune zaharul treptat, pana obtii o bezea tare si lucioasa. Pune galbenusurile peste bezea si mixeaza la viteza cea mai mica.


Amesteca faina cu cacaua si praful de copt si cerne-le apoi deasupra si incorporeaza cu o spatula usor, cu miscari de jos in sus. Pune esenta de rom si mai amesteca o data.


Tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu inel detasabil si rastoarna aluatul, apoi coace totul la 180 de grade C, cam 40 de minute. Verifica daca este facut, cu o scobitoare.


Scoate apoi blatul si lasa-l sa se raceasca. Lasa o margine de 3 cm si taie apoi cu un cutit de jur imprejur, ca un inel, in interiorul blatului, dar ai grija nu pana jos. Scobeste apoi blatul si sfarama-l in firimituri si lasa-l deoparte.


Prepara apoi crema. Opreste 100 ml de smantana si mixeaz-o cu mascarpone pana devine moale si cremoasa. Adauga zaharul pudra treptat. Mixeaza restul de smantana pentru frisca, care este deja indulcita, pana devine ferma. Amesteca apoi mascarpone cu frisca, usor cu o spatula. Pune fulgii de ciocolata si vanilia si incorporeaza usor si gata crema. Este foarte tare, consistenta, nu e nevoie de intaritor de frisca sau gelatina.


Taie bananele pe lungime si asaza-le in blatul scobit. Nu este nevoie sa insiropam blatul, pentru ca este umed, nu este inecacios. Pune apoi toata crema si imbraca tortul, dand forma de cupola.


Presara apoi pe tot tortul blatul sfaramat.


Trebuie lasat la frigider cateva ore, ca sa se intareasca bine crema, dar nu-i nici o problema daca il taiati imediat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Ina 1

14.09.2017, 08:48

de ani de zile zic sa-l fac si n-am apucat

kytz 1

14.09.2017, 11:43

Foarte bun!

oanapl 1

14.09.2017, 23:04

Ce bine arată!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert Tort Tiramisu