Desert tort pictat, de Florii

de Ancutsa in Torturi, 15 Apr 2020 | 796 vizualizari

 

Am pregătit pentru sărbătoriții noștri de pe 12 aprilie plus Florii, un tort cu 4 foi de pandișpan, cremă de cafea, cremă de ciocolată. Ca decor, am ales să-l pictez cu multe flori.

 

INGREDIENTE

  • pentru blaturi:
  • 6 ouă L,
  • un vârf linguriţă sare,
  • 6 linguri apă fierbinte,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 130 ml ulei,
  • 5 linguri făină,
  • 2 linguri nucă măcinată,
  • 7 g praf de copt,
  • 0,5 linguriță colorant alimentar natural pudră verde,
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • 300 ml apă;
  • 1 lingură coajă de portocală ținută în zahăr la borcan;
  • 2,5 ml îndulcitor,
  • 2 linguri tărie;
  • pentru creme:
  • 2 gălbenușuri,
  • Un praf de sare,
  • 200 ml lapte,
  • 10 g zahăr vanilat Bourbon,
  • 1 lingură făină,
  • 1 lingură cafea solubilă Nescafe Strong (ness),
  • 40 g ciocolată cu lapte,
  • 200 ml frişcă lichidă,
  • pentru decor:
  • 250 g mascarpone,
  • 100 ml frişcă lichidă,
  • 4 lingurițe apă fierbinte,
  • 0,5 liunguriță colorant alimentar natural pudră galben,
  • 0,5 liunguriță colorant alimentar natural pudră orange,
  • 0,5 liunguriță colorant alimentar natural pudră verde,
  • 0,5 liunguriță colorant alimentar natural pudră roșu,
  • 30 g ciocolată albă pentru scris
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort pictat, de Florii:


Blaturile: se bat spumă cu mixerul albuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul, iar când se formează spuma, se adaugă gălbenuşurile, uleiul, apa fierbinte în care am dizolvat colorantul pudră verde , iar la urmă, nuca, praful de copt şi făina. Compoziţia se toarnă în 2 forme rotunde pentru copt. Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 26 de minute sau până trec testul scobitorii. Se lasă la răcit.


Siropul: se fierb pe foc mic aprox 5 minute apa, îndulcitorul, tăria și coaja de portocală. Se lasă la răcit.


Cremele:


Se amestecă, într-o crăticioară, gălbenușurile cu zahărul vanilat Bourbon, laptele rece și făina, dar și un praf de sare. Se bat cu telul și se fierb pe foc mic, până se îngroașă. Se dă amestecul de pe foc și se lasă la răcit.


Se adaugă acum frişca lichidă și se bate cu mixerul, până devine cremoasă și fină.


Din crema obținută, o treime se amestecă într-un castronel, separat, cu ciocolata cu lapte topită și răcorită. Restul de cremă se amestecă ușor cu nessul.



Montare:


Se taie fiecare blat în 2 foi. Se însiropează, apoi se umple tortul cu creme: eu le-am alternat: un strat cu cremă de ness, unul cu cremă de ciocolată, iar ultimul tot cremă de ness.



Decor:


Pentru crema de decor, se bat cu mixerul crema mascarpone cu frişca lichidă. Se îmbracă tortul în alb, apoi crema rămasă se împarte în mai multe castronele și se colorează cu coloranții alimentari naturali dizolvați în apă fierbinte (aprox o linguriță de apă pentru fiecare culoare). Se pictează cu flori cu ajutorul unor spatule pentru torturi, dar și pensule.


Se decorează și cu litere din ciocolată albă pregătite din ciocolată albă topită și răcorită și turnată pe o bucată de foaie de copt cu un poș făcut dintr-un con de hârtie de copt și date la congelator măcar o oră până la folosire.



Porţii: 12


Timp de coacere: 26 min


Timp de pregătire: 2h 30min



Poftă Bună!


Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:


https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/04/tort-pictat-de-florii.html


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort pictat, de Florii" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Lau 1

16.04.2020, 21:59

Superb

Ancutsa 1

16.04.2020, 22:10

Multumesc mult, Ruxy!

Ancutsa 1

16.04.2020, 22:10

Multumesc mult, Lau!

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert flori dulci cu gem
  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit sau Prajitura desteapta