Desert tort racoros cu capsuni

de VI in Torturi, 2 Iun 2020 | 1592 vizualizari

 

Noua ne plac mult orice fel de prajituri cu fructe,fie proaspete sau uscate! Acesta reteta este una foarte simpla ,dar deosebit de gustoasa si racoroasa! 

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 26 de piscoturi
  • 30 g.de gelatina
  • 250 ml.sirop de capsuni
  • 250 ml.de suc de capsuni
  • 250 ml.frisca lichida
  • 250 ml.chefir
  • 1 kg.de capsuni 
  • un plic de budinca cu gust de capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort racoros cu capsuni:

Pentru inceput pregatim o forma rotunda, detasabila, de 24 de cm. si o tapetam cu folie.

Dizolvam gelatina in sucul de capsuni, o punem la incalzit pe baie de abur, o lasam putin la racit, apoi o punem cate putin in chefir, dupa care adaugam si frisca batuta cu 2-3 linguri de zahar si o vanilie. Din frisca oprim putina pentru ornat.

Amestecam bine. Siropul de capsuni il folosim la insiropatul piscoturilor pe care le introducem rapid pe o parte si cealalta, evitand inmuierea lor prea tare. Aranjam piscoturile pe marginea formei si la baza rupem piscoturile astfel incat sa acoperim toata baza formei.

Turnam jumatate din compozitia de mai sus, apoi aranjam capsuni cate ne incap pe toata suprafata si punem restul de compozitie.Nivelam frumos,apoi cu frisca oprita ornam pe margine.

In spatiul ramas gol punem capsuni! Eu in cea de-a doua parte a compozitiei am pus si un plic de budinca de capsuni, de aceea are culoarea roz, dar se poate si fara.

TIPS-URI

1

Tapetam cu folie forma chiar daca forma e detasabila, pentru ca astfel piscoturile se lipesc de folie si au stabilitate pana cand terminam de asamblat prajitura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort racoros cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Turta dulce
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata alba