Tort cu bere bruna

de _Alina_ in Torturi, 12 Iun 2012 | 6817 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 250 ml bere bruna (eu am pus Silva)
  • 100 g unt
  • 80 g ciocolata 75 % cacao
  • 2 albusuri + 5 galbenusuri
  • 2 1/2 cani faina
  • 1 cana zahar tos
  • 1/2 cana zahar brun
  • 2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt praf de copt
  • crema:
  • 250 ml bere bruna
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 g smantana nefermentata 12 %
  • 2 lgt esenta de rom
  • decor:
  • 50 g alune prajite si sarate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu bere bruna:

Blat:


1. Puneti berea si untul intr-un vas pe foc mic 5 min.


2. Topiti ciocolata intr-un vas. Adaugati putin (cam 2 linguri) din amestecul de bere si unt pete ciocolata topita.


3. Bateti albusurile cu 1/4 din zaharul tos si galbenusurile cu restul de zahar tos.


4. Adaugati amestecul de bere si unt peste galbenusuri si mixati bine, puneti si zaharul brun.


5. Cerneti faina peste amestecul de la pasul 4 si mixati bine. Adaugati si bicarbonatul stins + praful de copt.


6. Adaugati si ciocolata topita in mixul cu galbenusuri si amestecati.


7. Incorporati si albusurile in compozitie utilizand o spatula.


8. Puneti compozitia intr-o tava cu diam. 24 cm tapetata cu hartie de copt.


9. Dati tava la cuptor 60 min la 180 °C.


Crema:


1. Puneti berea intr-un vas la foc mic.


2. Adaugati ciocolata taiata in bere si invartiti pana se topeste.


3. Trageti vasul de pe foc, puneti smantana si invartiti.


4. Tineti vasul in mana deasupra flacarii si continuati sa invartiti inca 3 min.


5. Opriti focul si adaugati esenta de rom.


Asamblare:


1. Taiati blatul in 2 sau 3 dupa ce s-a racit complet.


2. Puneti crema.


3. Puneti deasupra alunele zdrobite.





 

TIPS-URI

1

Folositi ciocolata de calitate. Eu am folosit pentru crema niste ciocolata cumparata de fii-mea... si crema nu a iesit cum trebuia :(

2

Puteti face mai multa crema :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu bere bruna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mirela0911 1

13.06.2012, 22:15

Interesant cu bere si arata chiar bine!

_Alina_ 1

14.06.2012, 08:44

Asa e Mirela!

ralu_ca 1

05.02.2014, 12:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, banane si capsuni