Tort cu crema de vanilie si piure de fructe de padure

de Gherca Daniela in Torturi, 1 Feb 2017 | 1205 vizualizari

 

Este un tort lejer, nu foarte dulce care face senzatie la orice masa festiva si care il pot manca si pretentiosii! :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca macinata
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 400 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 ml frisca batuta (eu am folosit Hulala)
  • Pentru piureul de fructe de padure:
  • 250 g fructe de padure
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri sirop din cirese negre
  • 3 lingurite amidon de porumb
  • 3 linguri apa
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si piure de fructe de padure:

Pentru blat:


Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam si zaharul cu laptele, si zaharul vanilat, continuam sa mixam pana se topeste tot zaharul. Adaugam si galbenusurile unul cate unul pana le incorporam bine in aluat, apoi uleiul si aromele, iar la sfarsit, faina amestecata cu praful de copt. Compozitia rezultata o turnam intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit pentru cca.25 minute.


Pentru bezea: Albusurile le mixam bine cu putina sare, pe urma adaugam zaharul si mixam pana obtinem o pasta lucioasa. Punem si nuca macinata impreuna cu putina esenta de rom si continuam sa mixam pana omogenizam bine totul. Turnam bezeaua intr-o tava de aceeasi marime ca cea de blat, tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 20-25 minute.


Bezeaua si blatul nu le coacem impreuna!!! Cand am terminat de copt cele 2 balturi de lasam sa se raceasca complet.


Pentru crema: Cu un tel amestecam galbensurile cu zaharul, adaugam si amidonul si pe urma laptele putin cate putin pentru a evita cocoloasele. Trasferam totul pe foc amestecand continuu, adaugam si vanilia si lasam sa fiarba pana se ingroasa, ca o budinca. La sfarsit, adaugam zaharul vanilat si dam deoparte amestecand din cand in cand pana se raceste complet. Cand crema s-a racit o amestecam cu frisca batuta pana la omogenizare.


Pentru piureul de fructe: Fructele de padure le punem intr-un blender si le blendam pana obtinem un piure, pe care il turnam intr-un ibric impreuna cu zaharul si siropul. Separat, amestecam amidonul cu apa, apoi luam cateva linguri din piureul fierbinte de pe foc, amestecam si turnam totul peste piureul din ibric, mai lasam cateva minute pana ce pireul s-a ingrosat, il dam deoaparte si il lasam sa se racoreasca. Pentru asamblare: Blaturile le taiem de-a lungul fiecare, apoi intr-o farfurie dreptunghiulara, sau o tava, punem o jumatate de blat, ungem cu jumatate din piureul de fructe, jumatate din bezea, crema de vanilie, cealalta jumatate de blat, restul de piure de fructe, cealalata jumatate de bezea si invelim totul int-un strat generos de crema. Ornam tortul dupa imaginatie...eu am mai pastrat putin piure de fructe si am colorat putin crema de vanilie, am pus si cateva fructe de padure.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si piure de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Gherca Daniela 1

02.02.2017, 17:09

Multumesc tuturor!

miki_a 1

04.02.2017, 23:01

Frumos și bun!🎂🎂🎂🍓🍓🍓

dantes 1

25.02.2017, 07:02

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Tort special cu trei creme