Tort de ciocolata Tudor

de T I M E A in Torturi, 25 Iul 2013 | 1810 vizualizari

 

Acest tort a fost facut la inceputul lunii, pentru un baietel scump, destept si frumos cu ocazia implinirii minunatei varste de 6 ani. Si......spre bucuria mea, torturile mele cu ciocolata le considera cele mai bune torturi :) , motiv pentru care ii si fac cu mare drag de fiecare data.
Va recomand si voua sa faceti acasa acest tort, daca aveti copilasi iubitori de ciocolata. Ornati-l cat mai colorat, puneti cateva jeleuri si o sa aveti un efect garantat, pentru ca celor mici le plac aceste torturi vesele.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 200 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1 plic praf de copt
  • Sirop:
  • 200 ml apa calduta
  • 2 lingurite zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema 1:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 6 linguri zahar
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 1/2 plic intaritor de frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • Crema 2:
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 3 lingurite cacao
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 2 lingurite unt
  • 6 linguri frisca lichida
  • Pentru ornat:
  • 250 ml frisca lichida indulcita (optional colorant)
  • jeleuri de fructe
Portii: 26
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata Tudor:

Atat blatul cat si prima etapa pt crema 1 le pregatim cu o zi inainte de asamblare.


Blat: mixam spuma albusurile cu un varf de sare apoi adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam pe rand, mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam cu grija sa nu se lase spuma, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.


Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 min. (facem testul cu scobitoarea pt a verifica daca blatul este copt).


Scoatem blatul din tava si lasam la racit.



Crema 1: amestecam frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit suficient, punem la frigider pana a doua zi.


Cand scoatem din frigider mixam crema de ciocolata pana devina spumoasa.

Separat mixam cele 200 ml smantana pt frisca cu zaharul pudra si intaritorul de frisca.de frisca, apoi adaugam crema de ciocolata si omogenizam cele doua compozitii cu mixerul la viteza potrivita.


Crema 2: mixam frisca lichida pana se intareste bine apoi adaugam pudra de cacao data prin sita si omogenizam.


Asamblare:


- taiem blatul in 3 cu un cutit cu lama lungu care taie foarte bine


- asezam prima foaie pe un platou si o insiropam, lasam cateva minute sa intre siropul bine in blat apoi ungem cu trei sferturi din Crema 1


- asezam a doua foaie si la fel insiropam, apoi ungem cu restul din Crema 1 peste care punem apoi Crema 2 si nivelam


- punem ultima foaie si la fel o insiropam usor Dam la frigider minim o ora, ideal 2-3 ore.


Mixam frisca pentru ornat pana obtinem consistenta dorita. Cu o parte din frisca ornam marginile de jur imprejur.


Pregatim glazura: topim ciocolata neagra impreuna cu frisca lichida si untul pe baie de aburi. Ungem cu aceasta glazura tortul deasupra lasam sa curga si peste marginile unse cu frisca.


Restul de frisca il amestecam cu 1-2 picaturi de colorant si ornam tortul dupa pofta inimii.


Eu am facut un 6 pentru ca sarbatoritul meu a implinit 6 ani frumosi. De jur imprejur am pus jeleuri de fructe, spre bucuria celor mici prezenti la aceasta aniversare. Imediat ce tortul a fost pus pe masa, cei mici au sarit si au luat toate jeleurile :).


Tinem tortul la rece minim 3 ore sau pana a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Daca nu doriti atat de multa ciocolata si cacao, blatul il puteti face fara cacao, punand in plus 2 linguri de faina, iar in loc de glazura de ciocolata puteti orna doar cu frisca

2

Tortul a avut aprox 2.5 kg

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata Tudor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Valclaudia 1

25.07.2013, 22:40

Excelent,Timi!

LUK 1

26.07.2013, 11:23

foarte frumos si gustos!

T I M E A 1

26.07.2013, 18:31

Claudia , Luk multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Buburuza