Tort de ciocolata Tudor

de T I M E A in Torturi, 25 Iul 2013 | 4323 vizualizari

 

Acest tort a fost facut la inceputul lunii, pentru un baietel scump, destept si frumos cu ocazia implinirii minunatei varste de 6 ani. Si......spre bucuria mea, torturile mele cu ciocolata le considera cele mai bune torturi :) , motiv pentru care ii si fac cu mare drag de fiecare data.
Va recomand si voua sa faceti acasa acest tort, daca aveti copilasi iubitori de ciocolata. Ornati-l cat mai colorat, puneti cateva jeleuri si o sa aveti un efect garantat, pentru ca celor mici le plac aceste torturi vesele.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 200 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1 plic praf de copt
  • Sirop:
  • 200 ml apa calduta
  • 2 lingurite zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema 1:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 6 linguri zahar
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 1/2 plic intaritor de frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • Crema 2:
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 3 lingurite cacao
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 2 lingurite unt
  • 6 linguri frisca lichida
  • Pentru ornat:
  • 250 ml frisca lichida indulcita (optional colorant)
  • jeleuri de fructe
Portii: 26
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata Tudor:

Atat blatul cat si prima etapa pt crema 1 le pregatim cu o zi inainte de asamblare.

Blat: mixam spuma albusurile cu un varf de sare apoi adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam pe rand, mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam cu grija sa nu se lase spuma, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 min. (facem testul cu scobitoarea pt a verifica daca blatul este copt).

Scoatem blatul din tava si lasam la racit. 

Crema 1: amestecam frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit suficient, punem la frigider pana a doua zi.

Cand scoatem din frigider mixam crema de ciocolata pana devina spumoasa.
Separat mixam cele  200 ml smantana pt frisca cu zaharul pudra si intaritorul de frisca.de frisca, apoi adaugam crema de ciocolata si omogenizam cele doua compozitii cu mixerul la viteza potrivita.  

Crema 2: mixam frisca lichida pana se intareste bine apoi adaugam pudra de cacao data prin sita si omogenizam.  

Asamblare:

- taiem blatul in 3 cu un cutit cu lama lungu care taie foarte bine

- asezam prima foaie pe un platou si o insiropam, lasam cateva minute sa intre siropul bine in blat apoi ungem cu trei sferturi din Crema 1

- asezam a doua foaie si la fel insiropam, apoi ungem cu restul din Crema 1 peste care punem apoi Crema 2 si nivelam

- punem ultima foaie si la fel o insiropam usor Dam la frigider minim o ora, ideal 2-3 ore.  

Mixam frisca pentru ornat pana obtinem consistenta dorita. Cu o parte din frisca ornam marginile de jur imprejur.

Pregatim glazura: topim ciocolata neagra impreuna cu frisca lichida si untul pe baie de aburi. Ungem cu aceasta glazura tortul deasupra lasam sa curga si peste marginile unse cu frisca.

Restul de frisca il amestecam cu 1-2 picaturi de colorant si ornam tortul dupa pofta inimii.  

Eu am facut un 6 pentru ca sarbatoritul meu a implinit 6 ani frumosi. De jur imprejur am pus jeleuri de fructe, spre bucuria celor mici prezenti la aceasta aniversare. Imediat ce tortul a fost pus pe masa, cei mici au sarit si au luat toate jeleurile :).

Tinem tortul la rece minim 3 ore sau pana a doua zi.

TIPS-URI

1

Daca nu doriti atat de multa ciocolata si cacao, blatul il puteti face fara cacao, punand in plus 2 linguri de faina, iar in loc de glazura de ciocolata puteti orna doar cu frisca

2

Tortul a avut aprox 2.5 kg

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata Tudor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (27)

Valclaudia 1

25.07.2013, 22:40

Excelent,Timi!

LUK 1

26.07.2013, 11:23

foarte frumos si gustos!

T I M E A 1

26.07.2013, 18:31

Claudia , Luk multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort inima