Tort cu 2 creme

de gaby_gabytza in Torturi, 2 Feb 2014 | 2539 vizualizari

 

tortul l-am facut de revelion doar ca iam facut poza dupa ce am mancat prima cifra din an :)).Pentru blat m-am inspirat de la Timea :-*

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 8 oua
  • 1 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 200 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri cacao
  • 25 linguri faina
  • un praf sare
  • crema
  • 500 ml frisca
  • 300 ml smantana
  • 2 ciocolate negre
  • 50 ml compot de prune
  • 4 prune din compot
  • decor
  • frisca
  • bombonele
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu 2 creme:

Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Dupa adaugam galbenusurile pe rand si mixam bine dupa fiecare, uleiul si laptele treptat. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt si rasturnam peste albusuri amestecand cu o lingura cu miscari usoare pana se incorporeaza

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca bine dupa care il vom taia in 3 felii

Crema: intr-un ibric adaugam smantana si punem pe foc iar cand s-a incalzit adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca bine. Mixam frisca bine dupa care o impartim in doua

Adaugam crema de ciocolata in una din cele doua si mixam pana se omogenizeaza .In a doua adaugam prunele (curatate de pielita si pisate) si compotul, apoi mixam pana se omogenizeaza

Asamblare: - asezam prima foaie (eu am insiropat cu compot) adaugam crema cu ciocolata din care oprim si pt decor dupa adaugam a doua foaie crema a 2 a si deasupra ultima foaie si insiropam. Cu crema ramasa imbracam tortul cu un strat subtire de crema si decoram cum dorim.

Dam la frigider 2-3 ore inainte de servire

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu 2 creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu 2 creme-0
Tort cu 2 creme-1
Tort cu 2 creme-2

COMENTARII (19)

 Lavinia

Lavinia 1

02.02.2014, 18:43

bun tort

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

02.02.2014, 19:21

va multumesc

Rocsi

Rocsi 1

02.02.2014, 20:15

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!