Tort cu 2 creme

de gaby_gabytza in Torturi, 2 Feb 2014 | 5389 vizualizari

 

tortul l-am facut de revelion doar ca iam facut poza dupa ce am mancat prima cifra din an :)).Pentru blat m-am inspirat de la Timea :-*

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 8 oua
  • 1 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 200 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri cacao
  • 25 linguri faina
  • un praf sare
  • crema
  • 500 ml frisca
  • 300 ml smantana
  • 2 ciocolate negre
  • 50 ml compot de prune
  • 4 prune din compot
  • decor
  • frisca
  • bombonele
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu 2 creme:

Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Dupa adaugam galbenusurile pe rand si mixam bine dupa fiecare, uleiul si laptele treptat. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt si rasturnam peste albusuri amestecand cu o lingura cu miscari usoare pana se incorporeaza

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca bine dupa care il vom taia in 3 felii

Crema: intr-un ibric adaugam smantana si punem pe foc iar cand s-a incalzit adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca bine. Mixam frisca bine dupa care o impartim in doua

Adaugam crema de ciocolata in una din cele doua si mixam pana se omogenizeaza .In a doua adaugam prunele (curatate de pielita si pisate) si compotul, apoi mixam pana se omogenizeaza

Asamblare: - asezam prima foaie (eu am insiropat cu compot) adaugam crema cu ciocolata din care oprim si pt decor dupa adaugam a doua foaie crema a 2 a si deasupra ultima foaie si insiropam. Cu crema ramasa imbracam tortul cu un strat subtire de crema si decoram cum dorim.

Dam la frigider 2-3 ore inainte de servire

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu 2 creme" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort simplu de ciocolata