Tort cu 2 creme

de gaby_gabytza in Torturi, 2 Feb 2014 | 2671 vizualizari

 

tortul l-am facut de revelion doar ca iam facut poza dupa ce am mancat prima cifra din an :)).Pentru blat m-am inspirat de la Timea :-*

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 8 oua
  • 1 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 200 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri cacao
  • 25 linguri faina
  • un praf sare
  • crema
  • 500 ml frisca
  • 300 ml smantana
  • 2 ciocolate negre
  • 50 ml compot de prune
  • 4 prune din compot
  • decor
  • frisca
  • bombonele
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu 2 creme:

Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Dupa adaugam galbenusurile pe rand si mixam bine dupa fiecare, uleiul si laptele treptat. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt si rasturnam peste albusuri amestecand cu o lingura cu miscari usoare pana se incorporeaza


Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca bine dupa care il vom taia in 3 felii


Crema: intr-un ibric adaugam smantana si punem pe foc iar cand s-a incalzit adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca bine. Mixam frisca bine dupa care o impartim in doua


Adaugam crema de ciocolata in una din cele doua si mixam pana se omogenizeaza .In a doua adaugam prunele (curatate de pielita si pisate) si compotul, apoi mixam pana se omogenizeaza


Asamblare: - asezam prima foaie (eu am insiropat cu compot) adaugam crema cu ciocolata din care oprim si pt decor dupa adaugam a doua foaie crema a 2 a si deasupra ultima foaie si insiropam. Cu crema ramasa imbracam tortul cu un strat subtire de crema si decoram cum dorim.


Dam la frigider 2-3 ore inainte de servire

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu 2 creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Lavinia 1

02.02.2014, 18:43

bun tort

gaby_gabytza 1

02.02.2014, 19:21

va multumesc

Rocsi 1

02.02.2014, 20:15

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si caramel