Desert tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca

de merisor in Torturi, 26 Dec 2013 | 26781 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac salam de biscuiti pentru ca tot pofteam la Cleme care a facut cativa metri de salam in ultimul timp, dar apoi mi-am adus aminte ca Rux a facut un tort de biscuiti in tava de chec si daca tot am avut niste biscuiti glazurati, mi-a venit ideea sa-i asamblez in forma de sah. A iesit un deliciu de tort care din pacate s-a dovedit a fi putin, avand in vedere ca l-am impartit cu mama si mama soacra.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr biscuiti simpli
  • 150 gr biscuiti glazurati
  • 400 gr rahat turcesc
  • 100 gr caise confiate
  • 50 gr merisoare confiate
  • 100 gr nuca
  • 500 gr ciocolata de menaj amaruie
  • 50 gr cacao
  • 200 gr unt
  • 700 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca:

Mai intai am pregatit doua tavi de chec pe care le-am tapetat cu folie alimentara.


Peste folia din tavi am asezat biscuitii glazurati in forma de sah, imbracand si pereti laterali cu cate un rand de biscuiti.


Biscuitii obisnuiti i-am rupt in bucati mai maricele si i-am impartit in doua parti.


De asemenea, am impartit toate ingredientele in cate doua parti pentru ca am lucrat separat pentru fiecare tava de tort.


Deci, peste biscuitii rupti am adaugat fructele confiate, nuca taiata mai mare si rahatul taiat cubulete.


Am pus intr-un vas, pe foc moale, untul cu ciocolata rupta bucati, iar in alt vas am amestecat laptele cu cacaua, zaharul si putina sare.


Am turnat cate putin lapte peste ciocolata si untul de pe foc si am amestecat pana cand s-a topit si s-a omogenizat toata compozitia, apoi am pus totul fierbinte peste amestecul de biscuiti.


Am amestecat rapid cu o furculita, sa se patrunda si sa se omogenizeze totul si am rasturnat amestecul peste biscuitii din tava.


Am presat bine cu mainile tortul astfel format si l-am imbracat cu folia din tava.


Am dat tava la rece pana s-a intarit suficient, astfel incat sa-l pot portiona frumos.


Eu l-am tinut cam doua ore la frigider, apoi am portionat pe langa biscuiti.


Au rezultat cate 8 portii in fiecare tava.


 

TIPS-URI

1

Cantitatea de lapte variaza in functie de textura biscuitilor, nu trebuie sa iasa compozitia prea moale.

2

Fructele confiate se vor tine cateva minute in apa calda inainte de a se utiliza.

3

Cantitatea de zahar variaza in functie de cat de dulci sunt ingredientele folosite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Valclaudia 1

22.02.2014, 06:54

37

Krystyan Trendy 1

06.05.2014, 12:17

delicios

artyandra 1

11.06.2014, 01:19

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu branza, cacao si scortisoara