Tort Winny de Pooh

de sandytza in Torturi, 7 Oct 2009 | 5219 vizualizari

 

Un tort facut pentru nepotica mea care a implinit un anisor. Nu stiu de ce dar se vede doar jumatate de poze. Wnny este intreg asa ca am pus si o imagine culcata.

 

INGREDIENTE

  • Blat
    • 10 oua
    • 10 linguri zahar
    • 10 linguri faina
    • 1 praf de copt
    • 5 linguri apa
    Crema
    • 500 gr mascarpone
    • 1 plic praf de frisca
    • 7 oua
    • 8 linguri zahar pudra
    • esenta de vanilie
    • 3 foi gelatina
    Mai avem nevoie de
  • 1/2 pachet de piscoturi (225 grame ) ,
  • un plic cafea,
  • 200 ml lapte,
  • esenta de rom
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Winny de Pooh:

Se prepara blatul. Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile se bat bine apoi se adauga treptat praful de copt, apa si faina.


Cand a devenit o compozitie omogena se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzit la 180 grade timp de 45 minute aprox. Se probeaza cu scobitoarea , iar daca aceasta iese curata din blat , blatul este copt.


Se prepara crema


Se separa galbenusurile de albusuri.Albusurile se bat spuma ,iar apoi se adauga praful de frisca si se bate pana devine o crema teapana.


Galbenusurile se freaca cu zaharul pana isi dubleaza volumul . Se adauga mascarpone si esenta de vanilie si se freaca bine sau se bate cu mixerul.


Se amesteca cele doua compozitii si se adauga gelatina hidratata si topita in bain marie sau in microunde dar atentie sa nu fiarba. Se amesteca bine.


Separat se prepara o cafea si se amesteca cu 200 ml lapte si esenta de rom.


Se taie blatul in doua . Se tapeteaza o tava dreptunghiulara cu folie transparenta. Se pune partea de deasupra a blatului in tava cu capul in jos. Se insiropeaza bine cu cafeaua preparata si se toarna jumatate din crema preparata. Se pune un rand de piscoturi imbaiate in cafea , peste care se toarna cealalta jumatate de crema. Se pune ultimul rand de blat si se insiropeaza si acesta ,apoi se lasa la rece pana a doua zi.


Dupa ce a stat suficient timp la rece , se scoate tortul , se intoarce pe o tava apoi se decoreaza dupa preferinta. Eu am decupat in forma de Winny , am facut conturul desenului cu ciocolata topita , apoi am facut o crema de unt din un unt ,200 gr zahar si 3 galbenusuri si l-am decorat cu aceasta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Winny de Pooh" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (15)

sandytza 1

20.10.2009, 19:27

sa sti ca nu e asa migalos pe catcredeam

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:01

cred k ma fc si eu nepoata ta la un asemenea tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort egiptean