Tort Winny de Pooh

de sandytza in Torturi, 7 Oct 2009 | 7425 vizualizari

 

Un tort facut pentru nepotica mea care a implinit un anisor. Nu stiu de ce dar se vede doar jumatate de poze. Wnny este intreg asa ca am pus si o imagine culcata.

 

INGREDIENTE

  • Blat
    • 10 oua
    • 10 linguri zahar
    • 10 linguri faina
    • 1 praf de copt
    • 5 linguri apa
    Crema
    • 500 gr mascarpone
    • 1 plic praf de frisca
    • 7 oua
    • 8 linguri zahar pudra
    • esenta de vanilie
    • 3 foi gelatina
    Mai avem nevoie de
  • 1/2 pachet de piscoturi (225 grame ) ,
  • un plic cafea,
  • 200 ml lapte,
  • esenta de rom
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Winny de Pooh:

Se prepara blatul. Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile se bat bine apoi se adauga treptat praful de copt, apa si faina.

Cand a devenit o compozitie omogena se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzit la 180 grade timp de 45 minute aprox. Se probeaza cu scobitoarea , iar daca aceasta iese curata din blat , blatul este copt.

Se prepara crema

Se separa galbenusurile de albusuri.Albusurile se bat spuma ,iar apoi se adauga praful de frisca si se bate pana devine o crema teapana.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana isi dubleaza volumul . Se adauga mascarpone si esenta de vanilie si se freaca bine sau se bate cu mixerul.

Se amesteca cele doua compozitii si se adauga gelatina hidratata si topita in bain marie sau in microunde dar atentie sa nu fiarba. Se amesteca bine.

Separat se prepara o cafea si se amesteca cu 200 ml lapte si esenta de rom.

Se taie blatul in doua . Se tapeteaza o tava dreptunghiulara cu folie transparenta. Se pune partea de deasupra a blatului in tava cu capul in jos. Se insiropeaza bine cu cafeaua preparata si se toarna jumatate din crema preparata. Se pune un rand de piscoturi imbaiate in cafea , peste care se toarna cealalta jumatate de crema. Se pune ultimul rand de blat si se insiropeaza si acesta ,apoi se lasa la rece pana a doua zi.

Dupa ce a stat suficient timp la rece , se scoate tortul , se intoarce pe o tava apoi se decoreaza dupa preferinta. Eu am decupat in forma de Winny , am facut conturul desenului cu ciocolata topita , apoi am facut o crema de unt din un unt ,200 gr zahar si 3 galbenusuri si l-am decorat cu aceasta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Winny de Pooh" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

sandytza 1

20.10.2009, 19:27

sa sti ca nu e asa migalos pe catcredeam

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:01

cred k ma fc si eu nepoata ta la un asemenea tort

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort ciocolatos