Desert tort Tiramisu

de Lau in Torturi, 8 Ian 2020 | 1781 vizualizari

 

 
 Bunatati de Craciun

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • 14 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Crema
  • 350 g mascarpone
  • 350 ml smantana pentur frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 g crema de vanilie
  • esenta de vanilie
  • cafea preparata rece
  • 50 ml lichior de nuci
  • cacao
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Tiramisu:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile amestecate cu ulei,mixam pana ce se omogenizeaza.

Adaugam apa rece,faina cernuta,praful de copt,esenta de vanilie si amestecam cu paleta cu miscari de jos in sus pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca dupa care il vom taia in 3 felii.

Crema-mixam mascarponele 1 min dupa care adaugam crema de vanilie,mixam pana ce se omogenizeaza,

Smantana o mixam cu zaharul pudra pana ce devine o crema pufoasa,adaugam peste mascarpone,esenta de vanilie si mixam pana ce se omogenizeaza.

Cafeaua sa fie concentrata o amestecam cu lichiorul de nuci.

Pe un platou adaugam un inel de tort de jur imprejur piscoturi,prima felie de blat,insiropam cu cafea,adaugam crema -a 2 foaie de blat -insiropam-crema-foaie de blat-insiropam cu cu ajutorul unui pos la care am adaugat un dui,facem moate cu crema ramasa.

Dam la rece cateva ore,inainte sa il servim cu cca 1 ora pudram cu cacao si scoatem inelul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Panacris 1

09.01.2020, 20:27

Pfff, unde găsim pișocturile bicolore??? Sau le-ai preparat tu??? Delicios!

Lau 1

10.01.2020, 08:30

Cristina la Carrefour sunt,trebuie să cauți atent că de multe ori am văzut că nu au🤗😔

dantes 1

10.01.2020, 12:48

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Desert negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort caramel