Desert tort trio cu zmeura, ciocolata si mascarpone

de oanapl in Torturi, 1 Iul 2017 | 2273 vizualizari

 

De mult timp imi doream sa pregatesc acest tort delicios. Am asteptat nerabdatoare sa apara zmeura si acum am profitat din plin. Rezultatul a fost pe masura asteptarilor. Va invit sa-l incercati si voi, pentru a va convinge cat este de delicios. Pentru acest tort am "aruncat un ochi" si pe reteta Paulei.

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 250 g biscuiti Oreo
  • 50 g unt
  • creme:
  • 500 g mascarpone Delaco
  • 100 ml lapte
  • 100 g ciocolata neagra
  • 400 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 200 g zmeura
  • colorant rosu
  • 30 g gelatina
  • ornat:
  • 50 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
  • zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort trio cu zmeura, ciocolata si mascarpone:

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii intr-un blender, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Pui o forma cu pereti detasabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm) si torni compozitia de biscuiti, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider si intre timp, pregatesti crema.

Incalzesti laptele pana aproape de punctul de fierbere. Opresti focul si adaugi ciocolata maruntita si amesteci bine si lasi sa se raceasca.



Mixezi crema mascarpone cu zaharul. Iei 200 g din aceasta crema si amesteci cu crema de ciocolata racita. Frisca lichida o mixezi. Incorporezi 100 g de frisca in crema de ciocolata.

Pui 10 g de gelatina la hidratat, in 50 ml de apa. Adaugi gelatina (topita in prealabil pe baie de aburi) peste crema de ciocolata si amesteci usor pana se omogenizeaza compozitia, apoi o torni peste blatul de biscuiti, nivelezi si dai la rece.




Amesteci frisca ramasa cu crema mascarpone, o imparti in 2 vase, punand 2 linguri in plus in vasul in care vei face crema alba, deoarece in momentul in care vei adauga zmeura peste crema roz, aceasta isi va mari volumul.


Adaugi cateva picaturi de colorant rosu peste crema mascarpone si mixezi bine. Adaugi zmeura si amesteci usor.


Pui 10 g gelatina la hidratat, in 50 ml de apa rece. Adaugi gelatina (topita in prealabil pe baie de aburi) peste crema de zmeura si amesteci usor. Torni crema de zmeura peste crema de ciocolata, nivelezi si dai platoul la rece.


Pui 10 g gelatina la hidratat in apa rece. Adaugi gelatina (topita in prealabil pe baie de aburi) peste crema alba si amesteci usor, apoi torni crema alba peste crema de zmeura, nivelezi si lasi tortul la frigider pentru cateva ore, preferabil peste noapte.


Cand crema s-a intarit, indepartezi inelul de tort. Inainte de a desface inelul de tort, treci cu grija, de jur imprejur, cu un cutit, pentru a dezlipi marginile.

Incalzesti 50 ml frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata maruntita si amesteci pana obtii o crema omogena. O lasi sa se raceasca putin si o torni peste tort lasand sa curga usor peste margini. Ornezi dupa imaginatie.

Lasi tortul la rece pentru cateva ore si apoi il servesti.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort trio cu zmeura, ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

miki_a 1

03.07.2017, 14:23

Waw, waw și iarăși waw! Ce bun cred că a fost!

mihaelar63 1

08.07.2017, 13:37

Fiecare strat in parte si per total Imi place ))

Aletta 1

05.09.2017, 09:50

wow, cat e de frumos si la gust nici nu zic nimic

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Tort Împărătesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti,ciocolata si frisca