Desert tort Unicorn

de Gherca Daniela in Torturi, 24 Noi 2020 | 996 vizualizari

 

Un tort foarte delicios, nu prea dulce, usor acrisor de la zmeura, iar in combinatie cu aromele si cremele folosite da o nota excelenta tortului!

 

INGREDIENTE

  • Tava 26cm:
  • Pentru blatul de ciocolata:
  • 60 g unt
  • 50 g ciocolata (50% cacao)
  • 75 g faina
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 85 g zahar
  • 15 g cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • Pentru blaturile colorante:
  • 6 oua
  • 200g zahar
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • colorant verde pentru jumatate din compozitia obtinuta
  • colorant roz/rosu pentru cealalta jumatate din compozitie
  • Pentru jeleul de zmeura:
  • 400g zmeura
  • 1 lingura cu varf amidon
  • 100g zahar
  • 8g gelatina
  • Pentru sirop:
  • 1 ceasca cu apa
  • zahar dupa gust
  • esenta de vanilie
  • Pentru mousse-ul de ciocolata:
  • 170 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml lapte
  • 2 foi de gelatina
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • Pentru mousse-ul de oreo:
  • 1 galbenus
  • 60 ml lapte
  • 50 g ciocolata alba
  • esenta de vanilie
  • 2 foi gelatina
  • 150 ml smantana pentru frisca + 2 lingurite zahar pudra
  • 4 biscuiti oreo sfaramati bine, bine
  • Pentru acoperit tortul:
  • frisca batuta intr-un stat foarte subtire
  • Glazura:
  • 200g ciocolata alba
  • lapte cat sa ajunga la o consistenta dorita
  • colorant roz
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Unicorn:

Pentru blat:


Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca. Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare.


Punem faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si cacaoa, dar atentie, punem treptat in 2-3 transe si amestecam usor cu o paleta de silicon sau de lemn pana incorporam totul foarte bine. La final, turnam ciocolata topita cu untul si omogenizam. Turnam compozitia rezultata intr-o tava detasabila de 26cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, iar marginile le ungem cu ulei si presaram putina faina, pentru a nu se lipi, apoi dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25-30 minute. Cand este gata il scoatem si-l lasam sa se raceasca.


Pentru blaturile colorate:


Separam albusurile de galbenus.

Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, pe urma adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul.

Adaugam faina cu praful de copt cernute, amestecam, iar la final adaugam putina esenta vanilie pentru un plus de aroma.

Compozitia rezultata o impartim in 2 parti aproximativ egale, daugam verde intr-o parte si roz in cealalta compozitie.

Coacem blaturile pe rand in tava de 26cm tapetata cu hartie de copt pentru 8-10 minute la 180°C.



Pentru sirop:

Punem pe foc, intr-un ibric apa cu zaharul si lasam la foc mare 2-3 minute , apoi dam deoparte, adaugam vanilia si lasam sa se raceasca.



Pentru jeleu:

Hidratam gelatina in 3 linguri de apa rece.

Zmeura decongelata (am avut congelata) am incalzit-o impreuna cu zaharul, atat cat sa se topeasca granulele de zahar, apoi am blenduit bine si am trecut pasta obtinuta printr-o sita, pentru a scapa de

seminte.

Punem din nou sosul pe foc impreuna cu amidonul dizolvat in cateva linguri de apa rece si amestecam pana cand sosul a inceput sa se ingroase. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca,

apoi adaugam gelatina pe care am bagat-o cateva secunde la microunda, pana a devenit lichida (nu sa fiarba), omogenizam totul bine si lasam sa se raceasca complet.

Dupa ce s-a racit in totalitate si sosul incepe sa se intareasca il intindem repede pe foaia de rulada si lasam asa pana se intareste complet.

Pentru mousse-ul de ciocolata:

Punem foile de gelatina la hidratat in apa rece.

Ciocolata o topim impreuna cu laptele, adaugam foile de gelatina si lasam sa ajunga la temperatura camerei.

Mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi o amestecam cu ciocolata si omogenizam.



Pentru mousse-ul de oreo:

Punem gelatina la hidratat in multa apa rece.

Intr-un ibric incalzim laptele impreuna cu vanilia pana ajunge la puncul de fierbere, apoi turnam in fir subtire peste galbenusuri (intr-un bol) si amestecam energic.

Rasturnam din nou laptele in ibric si punem din nou pe foc, amestecand continuu pana ce compozitia se umfla. Dam deoparte si adaugam ciocolata alba topita si cand se mai racoreste putin adugam si gelatina stoarsa bine de apa. Lasam sa ajunga la temperatura camerei.

Separat mixam frisca cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi adaugam compozitia racita impreuna cu biscuitii oreo sfaramati si omogenizam bine totul cu o spatula cu miscari de jos in sus pentru a obtine un mousse aerat si spumos.



Asamblare:

In aceeasi tava, asezam blatul de ciocolata, insiropam bine toata suprafata, pe urma turnam mousse-ul de oreo si dam la frigider pana se intareste.

Pe urma asezam blatul roz, insiropam, jeleul de zmeura si din nou la frigider pana se intareste. Peste, punem mousse-ul de ciocolata si dam iar la frigider pentru 20 minute,iar la final blatul verde pe care il insiropam, deasemenea. Acoperim totul cu folie de platic si dam la rece pana a doua zi!

Scoatem cu grija inelul detasabil din jurul tortului, il acoperim cu un strat subtire de frisca batuta si ii turnam o glazura roz facuta pe baie de aburi din ciocolata alba, lapte pentru o consistenta mai lichida si colorant roz.

Lasam sa se intareasca glazura si il oranam dupa imaginatie.

Eu l-am facut pentru fetita mea de 5 anisori care adora unicornii si ca sa scap ieftin de figurine, i-am scos la imprimanta niste unicorni si i-am atasat pe un bat de frigarui :D

Am adaugat cateva dulciurele si bezele de casa ( nu chiar reusite: mi-a fost frica sa nu imi ard mixerul, ca electic nu am :))))) )

Sper sa va inspire tortul meu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Unicorn" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Panacris 1

04.12.2020, 20:31

gaby_gabytza 1

10.12.2020, 21:26

Superb 🥰🥰🥰

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 14:56

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

6801 puncte

katty

5273 puncte

mirela0911

4925 puncte

Rocsi

4319 puncte

RODIMUR

2677 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Piept de pui umplut
  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort "catelus"