Desert trunchi de copac

de katty in Torturi, 16 Ian 2022 | 3651 vizualizari

 

Anul acesta de Craciun am facut o prajitura Trunchi de copac, pe care o aveam de ceva ani in plan.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 6 oua
    • 3 linguri zahar brun melasa nerafinat
    • 3 linguri zahar brun
    • 6 linguri faina
    • un praf de sare
    • 5 gr praf de copt
    Crema:
    • 2 galbenusuri
    • 1 ou intreg
    • 3 linguri zahar brut
    • 150 ml cafea tare
    • 1 plic gelatina
    • 250 gr mascarpone
    • 175 gr smantana de frisca
    Decor:
    • 200 gr frisca lichida neindulcita
    • 100 gr ciocolata neagra
    • 50 gr ciocolata cu lapte
    • 1 crenguta de rozmarin
    • merisoare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert trunchi de copac:

Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei  cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smsantani groase. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu o spatula. Turnam amestecul in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt. Coacem la cuptorul preincalzit la 170 grade pana trece proba scobitorii sau se rumeneste usor si se desprinde usor de pe margine. Scoatem tava si lasam  blatul sa se raceasca pe un gratar. Dupa ce s-a racit taiem blatul in 3 parti egale pe orizontala. Pregatim crema.Punem  la hidratat gelatina in 3 linguri de apa. Punem intr-o craticioara cu fund dublu ouale si zaharul si le amestecam putin. Turnam cafeaua  calduta si punem craticioara la foc mic amestecand continuu pana incepe sa se ingroase.Dam craticioara jos si punem cateva linguri de crema fierbinte peste gelatina hidratata. Amestecam energic, apoi turnam gelatina in craticioara cu crema si omogenizam. Lasam crema sa se raceasca, fara a se intari. Intr-un castron mixam smantana de frisca cu mascarpone cateva minute pana incepe sa creasca in volum, apoi adaugam crema de cafea..Mixam bine compozitia si o intindem in strat cat mai uniform peste cele 3 bucati de blat. Incepem sa rulam prima felie de blat pana la capat, apoi continuam cu celelalte. Acoperim  tortul format si il dam la rece. Pentru decor punem frisca intr-o craticioara si o incintam la foc, fara a o clocoti. Dam jos craticioara si punem in frisca ciocolata rupta bucati. Amestecam rapid pana se topeste toata ciocolata si o dam la frigider pentru  1-2 ore. Dupa ce a trecut timpul transferam compozitia intr-un castron si mixam bine pana isi dubleaza volumul. Scoatem  blatul din frigider si il imbracam in crema de ciocolata. Decoram dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert trunchi de copac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

17.01.2022, 23:31

Cealalta jumatate , merge la mine

dantes 1

18.01.2022, 10:46

Delicios!

Catalina L 1

21.01.2022, 21:49

fain a iesit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lady's Cake