Dhal cu dovleac si oua prajite cu curry

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 19 Iun 2016 | 1766 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 catei de usturoi
  • 2 chili
  • ulei de rapita
  • 3 lingurite seminte de mustar negru
  • 1 lingurita seminte de cumin
  • 1 mana frunzulite de curry (pot fi eliminate complet sau inlocuite cu 1-2 frunze de dafin)
  • 2 cepe
  • 1 bucata de 5 cm ghimbir
  • 90 grame coriandru proaspat (poate fi inlocuit cu patrunjel)
  • 600 grame dovleac
  • 500 grame linte rosie
  • 10 lingruri iaurt degresat
  • 4 lime
  • 8 oua mari
  • 16 chapati (reteta aici:http://www.bucataras.ro/retete/chapati-lipii-indiene-77313.html)
  • 300 grame spanac proaspat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dhal cu dovleac si oua prajite cu curry:

Se taie cateii de usturoi si chili felii.


Se incalzesc 2 linguri ulei de rapita, intr-o tigaie mare, la foc mediu si se adauga semintele de mustar, cele de cumin si frunzele de curry. Se lasa 1 minut, apoi se adauga usturoiul si chili.


Se lasa pana devin aurii. Se scoate jumatate din cantitate pe o farfurie si se ia tigaia de pe foc.


Se toaca ceapa, ghimbirul si tulpinile de coriandru marunt.


Se taie dovleacul in cuburi de 2 cm.


Se adauga in tagaia cu mixul de condimente si se soteaza 15 minute, la foc mediu, pana cand legumele s-au inmuiat.


Se adauga lintea si 1,5 litri apa. Se aduce la punctul de fierbere, se acopera cu un capac si se lasa la foc mic 35 de minute. Se adauga sare si piper dupa gust.


Se adauga frunzele de coriandru, iaurtul, sare, piper si sucul de la 2 lime in vasul unui blender si se transforma in dressing.


Se incalzeste restul de mix de condimente in putin ulei de rapita, intr-o tigaie la foc mediu spre mic si se adauga ouale. Se prejesc dupa preferinte.


Se incalzesc chapati.


Se imparte dhal in portii si se serveste cu spanac stropit cu dressing, ouale prajite, felii de lime si chapati.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dhal cu dovleac si oua prajite cu curry" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Rahela Velicu 1

19.06.2016, 15:42

Bunica 1

19.06.2016, 16:24

AndrutzaP 1

20.06.2016, 10:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pate din pastrav afumat