Diplomat

de Aletta in Torturi, 2 Ian 2017 | 1495 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori!
Aceasta reteta minunata de tort am preluat-o de la draga noastra Rocsi, l-am facut de Revelion si s-a mancat in 10 minute absolut tot, daca mai era inca unul, era bine :)) Iti multumesc ptr retetele tale minunate. :-*

 

INGREDIENTE

Pentru crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g zahar
  • 2 linguri de faina
  • 450 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 20 g gelatina
  • 150 ml apa
  • 3 lingurite esenta de vanilie

In plus:

  • zeama de la un compot
  • capsuni
  • 3 kiwi
  • piersici din compot
  • un pachet piscoturi mare
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat:

Crema:


Intr-un bol, am mixat galbenusurile cu zaharul, apoi am adaugat faina; se amesteca si apoi se adauga laptele si esenta. Se pune pe foc si se amesteca incet la foc mic, pana se ingroasa ca o budinca.


Gelatina am pus-o la hidratat 10 minute. Se toarna gelatina peste crema inca calda, se acopera cu folie si se lasa deoparte la racit. Frisca se mixeaza si se amesteca cu crema racita adaugand cate o lingura.


Eu am folosit o oala inalta de 5 l, si am tapetat cu folie alimentara, am tapetat cu piscoturi date prin zeama compotului, imbracand peretii oalei si baza.


Se pune un rand de crema, fructe, crema, fructe si ultimul rand de crema.


Se decoreaza dupa preferinta. Eu am folosit 10 g gelatina pe care am amestecat-o cu 3 linguri de apa si apoi am pus-o pe baie de aburi si am trecut feliile de piersici si kiwi prin gelatina topita si am decorat tortul.



 

TIPS-URI

1

se poate folosi baton de vanilie, in loc de esenta de vanilie

2

se pot adauga orice fructe, dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Aletta 1

03.01.2017, 10:36

Mersi Camy

diaconta 1

03.01.2017, 16:06

un tort foarte bun

miki_a 1

03.01.2017, 19:16

Un tort foarte bun și mereu la modă!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort sah