Tort Black& White

de camelia_elena in Torturi, 10 Iun 2013 | 2137 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ptr Blat:

  • 8 oua
  • 2 cani de zahar
  • 2 cani de faina
  • 10 linguri de apa
  • 10 linguri ulei

Ptr umplutura:

  • 1 budinca vanilie
  • 1 budinca cacao
  • 1 l lapte(ptr budinca)
  • visine
  • 100 gr ciocolata cu lapte/amara
  • 50 gr ciocolata alba

Ptr decor:

  • 150 gr ciocolata alba
  • 50 gr margarina
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 gr nuca de cocos

Ptr sirop:

  • 750 ml apa
  • 1 cana cu apa
  • 5 sticlute esenta de vanilie(25 ml fiecare)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Black& White:

Blatul:


Se bat albusurile spuma. Zaharul se topeste cu cele 10 linguri de apa( calda) si se adauga treptat peste albusurile batute spuma. Se bate in continuare dupa care se adauga galbenusurile pe rand+ uleiul. Se adauga faina. Se baga la cuptor 10 minute la foc mai mare dupa care se reduce focul. Se scoate de la cuptor atunci cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit.


Crema:


Se prepara budincile dupa instructiunile de pe pachet.


Asamblare:


Se taie blatul in 4. Se ia prima parte si se insiropeaza( siropul se obtine prin fierberea ingredientelor la un loc pana cand se topeste zaharul) dupa care se adauga jumatate din budinca de vanilie+ jumatate din ciocolata cu lapte si jumatate din cea alba taiate cubulete. Se pune urmatoarea felie de blat, se insiropeaza si se adauga toata budinca de ciocolata+ visinele. La urmatoarea felie de blat se procedeaza ca la prima.


Glazura se prepara prin punerea tuturor ingredientelor la baie de abur. Dupa ce se omogenizeaza se pune pe tort, dupa care se adauga nuca de cocos.

TIPS-URI

1

Cana folosita pentru masurarea zaharului si fainei este de 250 gr

2

Puteti folosi si glazura de ciocolata daca doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Black& White" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

10.06.2013, 22:41

Bun tortulet

_Alina_ 1

11.06.2013, 08:29

MotanLaOale 1

11.06.2013, 10:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert melcisori de post, cu halva
  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

de RODIMUR 7

ieri la 23:19

Chec cu dovleac si merisoare

de katty 6

ieri la 18:15

Bors de pipote de curcan

de katty 6

ieri la 17:37

Salata de conopida cu porumb, ton si masline

de katty 6

ieri la 15:56

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

pe 25.11 la 19:01

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si rom