Tort aniversar

de Constelatialeu in Torturi, 31 Dec 2013 | 1981 vizualizari

 

Pentru ca azi 31 decembrie am implinit 20 de ani de casatorie,nu se putea sa ratez evenimentul fara un tortulet mic.Din pacate aparatul meu a inceput sa dea rateuri,e obosit,stresat si nu mai face fata.Asa ca n-am poze de calitate....

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 5 linguri nuca macinata
  • Crema 1
  • 1 plic creme ole de capsuni
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar farin
  • Crema 2
  • 1 plic creme ole de vanilie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar farin
  • Crema 3
  • 1 plic creme ole de ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar farin
  • Sirop
  • 250 ml apa
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Ornat
  • frisca
  • pasta de zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Blat:


Albusurile se bat spuma tare,se adauga zaharul si se mixeaza pana sta ca o bezea.Se incorporeaza galbenusurile,faina si nuca macinata,omogenizandu-se bine.Se tapeteaza o forma de tort cu diametrul de 23 cm si se toarna compozitia in forma.Se da la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit( e bine sa fie facut cu o seara inainte) si apoi se taie in 4.


Sirop:


Apa cu zaharul se pun pe foc sa dea in fiert,cand clocoteste se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.Se las ala racit


Crema 1:


Intr-un castron se pune praful de creme ole de capsuni,se adauga zaharul si smantana,amestecandu-se bine sa nu se formeze cocoloase.Se adauga si laptele si se mixeaza bine la viteza cea mai mare.


Crema 2 si 3 ,se va proceda la fel ca la crema 1


Asamblare:


Blatul taiat in 4 ,se aseaza prima parte pe un platou se siropeaza,apoi intindem crema 1 de capsuni,deasupra al doilea blat,siropam si intindem crema 3 de ciocolata,peste care punem partea a treia de blat,siropam si intindem crema 2 de vanilie,la final ultimul blat il siropam si intindem din crema 3 .Ornam cu frisca si pasta de zahar,in functie de imaginatie sau eveniment...


PS.Iese un pic mai multa crema,merge pentru un tort cu diametrul mai mare,doar ca eu am folosit crema ramasa la niste mini eclere...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

diaconta 1

31.12.2013, 22:55

Multi ani fericiti alaturi de Balanta ta iubita Cleme sunteti un cuplu minunat
Minunat tort

Lavinia 1

01.01.2014, 12:55

Multi ani fericiti

laura_n 1

02.01.2014, 13:15

deci ai implinit 20 de ani
la multi ani, Cleme, sa aveti inca de 5 ori pe atat, sa fiti sanatosi si sa va iubiti si sa va respectati mereu! muaah!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Cupola in 3 culori