Tort aniversar

de Constelatialeu in Torturi, 31 Dec 2013 | 4848 vizualizari

 

Pentru ca azi 31 decembrie am implinit 20 de ani de casatorie,nu se putea sa ratez evenimentul fara un tortulet mic.Din pacate aparatul meu a inceput sa dea rateuri,e obosit,stresat si nu mai face fata.Asa ca n-am poze de calitate....

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 5 linguri nuca macinata
  • Crema 1
  • 1 plic creme ole de capsuni
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar farin
  • Crema 2
  • 1 plic creme ole de vanilie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar farin
  • Crema 3
  • 1 plic creme ole de ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar farin
  • Sirop
  • 250 ml apa
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Ornat
  • frisca
  • pasta de zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare,se adauga zaharul si se mixeaza pana sta ca o bezea.Se incorporeaza galbenusurile,faina si nuca macinata,omogenizandu-se bine.Se tapeteaza o forma de tort cu diametrul de 23 cm si se toarna compozitia in forma.Se da la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit( e bine sa fie facut cu o seara inainte) si apoi se taie in 4.

Sirop:

Apa cu zaharul se pun pe foc sa dea in fiert,cand clocoteste se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.Se las ala racit

Crema 1:

Intr-un castron se pune praful de creme ole de capsuni,se adauga zaharul si smantana,amestecandu-se bine sa nu se formeze cocoloase.Se adauga si laptele si se mixeaza bine la viteza cea mai mare.

Crema 2 si 3 ,se va proceda la fel ca la crema 1

Asamblare:

Blatul taiat in 4 ,se aseaza prima parte pe un platou se siropeaza,apoi intindem crema 1 de capsuni,deasupra al doilea blat,siropam si intindem crema 3 de ciocolata,peste care punem partea a treia de blat,siropam si intindem crema 2 de vanilie,la final ultimul blat il siropam si intindem din crema 3 .Ornam cu frisca si pasta de zahar,in functie de imaginatie sau eveniment...

PS.Iese un pic mai multa crema,merge pentru un tort cu diametrul mai mare,doar ca eu am folosit crema ramasa la niste mini eclere...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

diaconta 1

31.12.2013, 22:55

Multi ani fericiti alaturi de Balanta ta iubita Cleme sunteti un cuplu minunat
Minunat tort

Lavinia 1

01.01.2014, 12:55

Multi ani fericiti

laura_n 1

02.01.2014, 13:15

deci ai implinit 20 de ani
la multi ani, Cleme, sa aveti inca de 5 ori pe atat, sa fiti sanatosi si sa va iubiti si sa va respectati mereu! muaah!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de menta si ciocolata