Tort de ciocolata cu visine

de diana_k in Torturi, 30 Apr 2013 | 9749 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat de cacao:
  • 6 oua,
  • 12 linguri zahar,
  • 6 linguri lapte,
  • 6 linguri ulei,
  • 9 linguri faina,
  • 10 g praf de copt,
  • 3 linguri cacao
  • Crema de ciocolata: 
  • 600 ml frisca lichida,
  • 300 g ciocolata,
  • 100 g cacao,
  • 3 linguri mari Finetti,
  • 1 cana visine din compot.
  • Insiropat:
  • siropul de la compot se dilueaza cu apa si se indulceste dupa gust pana obtinem aproximativ 400 ml lichid,
  • 1 fiola esenta de rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu visine:

Blat:

Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si apoi laptele si uleiul. Se mixeaza bine. La urma se incorporeaza faina, cacaoua si praful de copt, se amesteca usor cu o lingura. Se toarna in tava unsa cu ulei si presarata cu faina si se coace la 180 grade C timp de 30-35 minute. Rece se taie in trei felii.

Crema:

Ciocolata se taie marunt. 100ml frisca se incalzeste pana in punctul de fierbere apoi se ia de pe foc si se adauga ciocolata, se amesteca bine pana se topeste. Restul de frisca se mixeaza bine. Putina frisca se opreste pentru decor, restul se incorporeaza cu ciocolata, cacaoa cernuta si Finetti

Asamblat si ornat:

In tava cu inel detasabil se monteaza tortul incepand cu cea mai dreapta si frumoasa foaie de blat care se insiropeaza, se pune crema si se preasara visine, apoi asezam blatul mai uratel pe care il insiropam, punem crema si visine, deasupra punem ultimul blat, il insiropam si pe el si dam tortul la rece cateva ore sau chiar pana a doua zi. Se rastoarna tortul pe un platou, astfel blatul aratos din partea de jos va deveni partea de sus a tortului. Se indeparteaza inelul detasabil si se poate orna tortul dupa imaginatie si gust. Eu am facut acest model de trandafiri, de care m-am indragostit si floricele din ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si crema ganache