Tort de bezea

de Dea_Dea in Torturi, 29 Apr 2014 | 6410 vizualizari

 

:)) :)) Astazi se poarta tortul de bezea, dupa cum zicea Chef Sorin.

 

INGREDIENTE

  • BEZEA:
  • 3 albusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • un praf de sare
  • CREMA:
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • esenta de vanilie Dr.Oetker
  • 3 linguri amidon Gustin(Dr.Oetker)
  • 150 ml frisca lichida
  • 30 gr ciocolata
  • DECOR
  • 100 ml frisca lichida batuta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de bezea:

Bezea:

Albusurile se bat spuma cu praful de sare , pana cand putem intoarce castronul, iar albusurile nu cad.Acum adaugam zaharul treptat, mixand continuu. Vom mixa pana cand albusurile sunt la fel de ferme ca si inainte de a adauga zaharul.

Punem foaie de copt intr-o forma de chec, turnam bezeaua si dam la cuptorul preincalzit 45-50 min la 150 grade.Vom obtine o bezea crocanta la exterior si pufoasa in interior.

Crema:

Punem la fiert 200 ml lapte cu zahar si esenta de vanilie, iar cu cele 100 ml lapte ramase dizolvam amidonul. Cand laptele clocoteste, turnam amidonul si amestecam continuu pana se ingroasa si lasam la racit.

Cand s-a racit amestecam crema fiarta cu frisca batuta. In continuare topim ciocolata si luam cateva linguri de crema , in care incorporam ciocolata.

ASAMBLARE

Incepem asamblarea tortului..

Punem bezeaua, apoi crema de vanilie , crema cu ciocolata si ornam cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de bezea" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (28)

Dea_Dea 1

29.04.2014, 18:17

Pffff Lauriciule sa nu sti tu ce zice dragul de el ? Rusinicaaaa!

Rocsi 1

30.04.2014, 10:29

Cred ca se topeste in gura

JulyCris 1

30.04.2014, 21:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort casuta de Craciun