Tort de bezea

de Dea_Dea in Torturi, 29 Apr 2014 | 7756 vizualizari

 

:)) :)) Astazi se poarta tortul de bezea, dupa cum zicea Chef Sorin.

 

INGREDIENTE

  • BEZEA:
  • 3 albusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • un praf de sare
  • CREMA:
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • esenta de vanilie Dr.Oetker
  • 3 linguri amidon Gustin(Dr.Oetker)
  • 150 ml frisca lichida
  • 30 gr ciocolata
  • DECOR
  • 100 ml frisca lichida batuta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de bezea:

Bezea:
Albusurile se bat spuma cu praful de sare , pana cand putem intoarce castronul, iar albusurile nu cad.Acum adaugam zaharul treptat, mixand continuu. Vom mixa pana cand albusurile sunt la fel de ferme ca si inainte de a adauga zaharul.
Punem foaie de copt intr-o forma de chec, turnam bezeaua si dam la cuptorul preincalzit  45-50 min la 150 grade.Vom obtine o bezea crocanta la exterior si pufoasa in interior.
Crema:
Punem la fiert 200 ml lapte cu zahar si esenta de vanilie, iar cu  cele 100 ml lapte ramase dizolvam amidonul. Cand laptele clocoteste, turnam amidonul si amestecam continuu pana se ingroasa si lasam la racit.
Cand s-a racit amestecam crema fiarta  cu frisca batuta. In continuare topim ciocolata si luam cateva linguri de crema , in care incorporam ciocolata.
ASAMBLARE
Incepem asamblarea tortului..
Punem bezeaua, apoi crema de vanilie , crema cu ciocolata si ornam cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de bezea" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (28)

Dea_Dea 1

29.04.2014, 18:17

Pffff Lauriciule sa nu sti tu ce zice dragul de el ? Rusinicaaaa!

Rocsi 1

30.04.2014, 10:29

Cred ca se topeste in gura

JulyCris 1

30.04.2014, 21:10

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita

ieri la 16:43

Paste coquillettes cu mazare si bacon

ieri la 16:30

Desert prajitura Fantezie

de dantes 5

pe 19.01 la 12:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita

ieri la 16:43

Paste coquillettes cu mazare si bacon

ieri la 16:30

Desert prajitura Fantezie

de dantes 5

pe 19.01 la 12:50

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu nuci, crema de vanilie si ciocolata