Desert tort cu crema de ciocolata neagra si alba si afine - Reteta nr. 600

de mirela0911 in Torturi, 19 Mar 2017 | 1062 vizualizari

 

Si am ajuns si eu la o cifra rotunda, adica reteta cu nr. 600! Un numar care trebuie sarbatorit cu un tort pe masura. Nu e un tort sofisticat, dar a fost foarte apreciat. Asadar, va servesc cu drag cu cate o felie virtuala de tort! >:D<
 

 

INGREDIENTE

Pt. blaturi:

  • 8+4 oua
  • 8+4 lg zahar
  • un praf de sare
  • 4+2 lg apa
  • 4+2 lg ulei
  • 1 lgt + 1 lgt praf de copt
  • 16 + 8 lg faina

Pentru crema de ciocolata neagra:

  • 400 g ciocolata amaruie
  • 500 ml frisca lichida
  • esenta de rom

Pentru crema de ciocolata alba:

  • 400 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida

Pentru glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 60 ml frisca lichida

Mai este nevoie de:

  • 100 g frisca batuta
  • afine

Pentru sirop:

  • 300 ml apa
  • 3-4 lg zahar
  • esenta rom sau orice aroma preferati
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de ciocolata neagra si alba si afine - Reteta nr. 600:

Se vor prepara doua blaturi de dimensiuni diferite, unul din cele 8 oua, iar al doilea din 4 oua.


Blaturile: Fiecare blat se prepara la fel, doar ca se va coace in tavi de dimensiuni diferite. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si se mixeaza bine dupa fiecare. Se adauga si apa si se mixeaza inca putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca cu o spatula pana la omogenizare. Faina amestecata cu praful de copt se adauga peste albusuri in doua reprize si se amesteca prin rasturnare pana se incorporeaza toata faina. Se tapeteaza o tava rotunda cu diametrul de 27 cm, cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute (se face testul scobitorii).


La fel se procedeaza si cu cel de-al doilea blat. Dimensiunea tavii este de 21 cm. Se lasa sa se raceasca bine blaturile, apoi se taie fiecare in trei.


Crema de ciocolata neagra: Intr-o craticioara, se pune ciocolata amaruie rupta in bucati mici, impreuna cu frisca lichida. Se aduce la punctul de fierbere si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se da la rece pentru cel putin 2 ore. Se mixeaza, se adauga si esenta de rom si se continua mixarea pana se obtine o crema pufoasa si mai deschisa la culoare.


Crema de ciocolata alba: Intr-o alta craticioara, se pune ciocolata alba rupta bucati impreuna cu frisca lichida. Se amesteca pana se omogenizeaza si se da la rece, de preferat peste noapte. Se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa.


Siropul: Intr-un ibric, se pune apa cu zaharul la fiert pentru 5 minute, apoi se lasa la racit. Se adauga esenta de rom sau alta aroma preferata.


Pe un platou, se pune primul blat (din cel mare), se insiropeaza, se unge cu crema de ciocolata neagra si se pun afine deasupra. Se aseaza al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu crema de ciocolata alba, iar deasupra se pun afine. Se asaza blatul al treilea. Se unge blatul deasupra cu ciocolata neagra si se asaza pe mijloc o parte din blatul mic. Se procedeaza la umplerea lui, exact la fel ca cel mare. La final, se unge tot tortul cu crema de ciocolata neagra. Din crema de ciocolata alba se pastreaza 2-3 lg pentru ornat.


Se topesc 100 g ciocolata amaruie cu frisca lichida. Se lasa putin sa se racoreasca, apoi se toarna deasupra blatului, lasand sa curga pe margini. Se da tortul la rece pentru cca. 30 de minute. Intre timp, se bate frisca. Se fac trandafiri deasupra tortului, cu frisca batuta se fac moatze si inimioare sau dupa imaginatia fiecaruia.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cel mai bine e ca blaturile sa fie pregatite inainte cu o zi, iar cremele sa stea la rece peste noapte.

2

Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ciocolata neagra si alba si afine - Reteta nr. 600" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

ancutsa 1

25.03.2017, 11:33

Felicitari si la cat mai multe retete la fel de frumoase!

Corinuta 1

25.03.2017, 20:50

Foarte frumos tort! La cat mai multe retete Mire!

mirela0911 1

26.03.2017, 21:38

Vă mulțumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sachertorte