Diplomat cu ciocolata - pentru sotul meu

de adasev12 in Torturi, 13 Ian 2011 | 2995 vizualizari

 

azi e ziua de nastere a sotului meu si i-am facut un diplomat...cu ciocolata...a fost o noua incercare, dar a iesit bunut....din pacate calitatea pozelor este mai precara deoarece le-am facut cu camera video, fiindca mi s-a stricat aparatul foto....ce pacat!!!!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar pudra +50 gr zahar tos
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • piscoturi
  • 30 gr gelatina
  • 300 ml frisca+300 ml pt ornat
  • un coctail de fructe + o conserva de ananas si cateva buc de kiwi
  • 1 cana cappuccino
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat cu ciocolata - pentru sotul meu:

galbenusurile se freaca bine cu zaharul pe baie de abur pana devin spuma, apoi se adauga laptele si ciocolata si se lasa pana se topeste, se amesteca mereu  si atentie sa nu cumva sa fiarba...doar la foc mic sa fie .se lasa la racit.

se bat spuma albusurile cu zaharul tos ,apoi se bate si frisca fff bine ( eu folosesc gata indulcita, daca nu este, trebuie sa mai adaugati putin zahar). se amesteca frisca cu albusurile spuma. cand crema de galbenusuri e asa nici calda nici rece, se  adauga gelatina dizolvata in suc de fructe caldut, inmuiat in prealabil si racita suficient, se micxeaza bine cu mixerul sa se omogenizeze si amesteca cu frisca si albusurile bine cu mixerul si se da la rece.

se ia un vas in care se fa aseza tortul si se tapeteaza cu folie transparenta, pt a fi mai usor de rasturnat mai apoi...se asaza niste fructe pe fund ca decor pt ceea ce va deveni suprafat tortului, apoi se toarna o parte din crema, se asaza cateva piscoturi la mijloc, daca doriti...eu am pus cateva...apoi coctailul de fructe si cateva bucati de ananas si kiwi ( e bine s afie fructe mai acrute, sa fie gustul omogen). s etoarna resatul de crema si se asaza un strat de piscoturi care au fost inmuita putin in sucul stors de la conserve si in cappuccino ( eu am folosit cateva inmuitae in suc cateva inmuitae in capccino...acum mi-a venit ideea cu capucciono, din cauza ca am pus si ciocolata...). se da la rece pana a doua zi de preferat, ca sa se inchege bine crema.

a doua zi se rastoarna pe un platou si se orneaza dupa preferinte cu frisca  sause mai pot adauga fructe....pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat cu ciocolata - pentru sotul meu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Diplomat cu ciocolata - pentru sotul meu-0
Diplomat cu ciocolata - pentru sotul meu-1
Diplomat cu ciocolata - pentru sotul meu-2
Diplomat cu ciocolata - pentru sotul meu-3
Diplomat cu ciocolata - pentru sotul meu-4
Diplomat cu ciocolata - pentru sotul meu-5

COMENTARII (33)

lia maria

lia maria 1

14.01.2011, 09:33

La multi ani sotului ! sa fiti sanatosi si sa va iubiti mereu

mamaieelena

mamaieelena 1

14.01.2011, 10:08

la multi ani sotului si dorintele amandorura sa se implineasca, frumos tort

adasev12

adasev12 1

14.01.2011, 12:26

motanlaoale, lia, mamaiaelena...va multumesc frumos fetelor si va doresc numai bine si voua. pupici!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!