Diplomat cu ciocolata - pentru sotul meu

de adasev12 in Torturi, 13 Ian 2011 | 3226 vizualizari

 

azi e ziua de nastere a sotului meu si i-am facut un diplomat...cu ciocolata...a fost o noua incercare, dar a iesit bunut....din pacate calitatea pozelor este mai precara deoarece le-am facut cu camera video, fiindca mi s-a stricat aparatul foto....ce pacat!!!!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar pudra +50 gr zahar tos
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • piscoturi
  • 30 gr gelatina
  • 300 ml frisca+300 ml pt ornat
  • un coctail de fructe + o conserva de ananas si cateva buc de kiwi
  • 1 cana cappuccino
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat cu ciocolata - pentru sotul meu:

galbenusurile se freaca bine cu zaharul pe baie de abur pana devin spuma, apoi se adauga laptele si ciocolata si se lasa pana se topeste, se amesteca mereu si atentie sa nu cumva sa fiarba...doar la foc mic sa fie .se lasa la racit.


se bat spuma albusurile cu zaharul tos ,apoi se bate si frisca fff bine ( eu folosesc gata indulcita, daca nu este, trebuie sa mai adaugati putin zahar). se amesteca frisca cu albusurile spuma. cand crema de galbenusuri e asa nici calda nici rece, se adauga gelatina dizolvata in suc de fructe caldut, inmuiat in prealabil si racita suficient, se micxeaza bine cu mixerul sa se omogenizeze si amesteca cu frisca si albusurile bine cu mixerul si se da la rece.


se ia un vas in care se fa aseza tortul si se tapeteaza cu folie transparenta, pt a fi mai usor de rasturnat mai apoi...se asaza niste fructe pe fund ca decor pt ceea ce va deveni suprafat tortului, apoi se toarna o parte din crema, se asaza cateva piscoturi la mijloc, daca doriti...eu am pus cateva...apoi coctailul de fructe si cateva bucati de ananas si kiwi ( e bine s afie fructe mai acrute, sa fie gustul omogen). s etoarna resatul de crema si se asaza un strat de piscoturi care au fost inmuita putin in sucul stors de la conserve si in cappuccino ( eu am folosit cateva inmuitae in suc cateva inmuitae in capccino...acum mi-a venit ideea cu capucciono, din cauza ca am pus si ciocolata...). se da la rece pana a doua zi de preferat, ca sa se inchege bine crema.


a doua zi se rastoarna pe un platou si se orneaza dupa preferinte cu frisca sause mai pot adauga fructe....pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat cu ciocolata - pentru sotul meu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

lia maria 1

14.01.2011, 09:33

La multi ani sotului ! sa fiti sanatosi si sa va iubiti mereu

mamaieelena 1

14.01.2011, 10:08

la multi ani sotului si dorintele amandorura sa se implineasca, frumos tort

adasev12 1

14.01.2011, 12:26

motanlaoale, lia, mamaiaelena...va multumesc frumos fetelor si va doresc numai bine si voua. pupici!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Valentine's day