Dobos cu capsuni

de Aletta in Torturi, 3 Iun 2015 | 2187 vizualizari

 

O reteta de dobos un pic schimbata de mine,am ornat cu niste capsuni si nu cu zahar caramel.

 

INGREDIENTE

  • 15 oua
  • 20 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 100 g zahar pentru crema
  • 2 ciocolati lapte
  • 3-4 linguri de finetti
  • 1 Rama Maestro
  • 1 praf de copt
  • zeama de lamaie
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dobos cu capsuni:

Pentru blat : 10 albusuri se bat spuma tare cu un varf de sare, ca mai apoi se adauga treptat cate 2 linguri de zahar.Cand bezeaua e tare se adauga cele 10 galbenusuri ramase,praful de copt stins cu zeama de lamaie,se incorporeaza si cele 10 linguri de faina.

Se coc 10 foi pe dosul tavii si se lasa la racit.


Crema : 5 oua intregi se mixeaza cu 100 g zahar si se pun pe aburi, cand e aproape gata se pun 2 ciocolati Milka de lapte .Cand s-a racit se mixeaza 1 Rama si treptat se adauga din crema racita. Se adauga de si finetti dupa gust.


Asamblare : Se ung foile cu crema si se imbraca tot din cantitatea de crema ramasa.


Se poate orna cu zahar caramel sau cu capsuni. ;)


 

TIPS-URI

1

Crema fiarta pe aburi e gata atunci cand crema se lipeste de peretii vasului.

2

3-4 linguri de finetti in crema ii da acesteia o consistenta mai usoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dobos cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Aletta 1

12.06.2015, 13:22

cristina1985 1

10.11.2015, 12:34

Arata foarte bine!

Aletta 1

12.11.2015, 20:23

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu finetti