Dobos cu capsuni

de Aletta in Torturi, 3 Iun 2015 | 3340 vizualizari

 

O reteta de dobos un pic schimbata de mine,am ornat cu niste capsuni si nu cu zahar caramel.

 

INGREDIENTE

  • 15 oua
  • 20 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 100 g zahar pentru crema
  • 2 ciocolati lapte
  • 3-4 linguri de finetti
  • 1 Rama Maestro
  • 1 praf de copt
  • zeama de lamaie
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dobos cu capsuni:

Pentru blat : 10 albusuri se bat spuma tare cu un varf de sare, ca mai apoi se adauga treptat cate 2 linguri de zahar.Cand bezeaua e tare se adauga cele 10 galbenusuri ramase,praful de copt stins cu zeama de lamaie,se incorporeaza si cele 10 linguri de faina.

Se coc 10 foi pe dosul tavii si se lasa la racit.


Crema : 5 oua intregi se mixeaza cu 100 g zahar si se pun pe aburi, cand e aproape gata se pun 2 ciocolati Milka de lapte .Cand s-a racit se mixeaza 1 Rama si treptat se adauga din crema racita. Se adauga de si finetti dupa gust.


Asamblare : Se ung foile cu crema si se imbraca tot din cantitatea de crema ramasa.


Se poate orna cu zahar caramel sau cu capsuni. ;)


TIPS-URI

1

Crema fiarta pe aburi e gata atunci cand crema se lipeste de peretii vasului.

2

3-4 linguri de finetti in crema ii da acesteia o consistenta mai usoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dobos cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Aletta 1

12.06.2015, 13:22

cristina1985 1

10.11.2015, 12:34

Arata foarte bine!

Aletta 1

12.11.2015, 20:23

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Crap la cuptor pe pat de cartofi
  • 30

    J

  • 31

    V

  • 01

    S

  • 02

    D

  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si fructe de padure