Dobos Tort

de mimmi in Torturi, 7 Feb 2011 | 7052 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente 6 foi :
  • 6 oua,
  • 120 g zahar,
  • 120 g faina,
  • 1 praf sare,
  • Pentru glazura :
  • 150 g zahar,
  • 1 lingurita unt,
  • 2 picaturi de otet + raffaello,
  • Pentru crema:
  • 3oua,
  • 150 g zahar,
  • 2 linguri pline cu cacao inchisa la culoare,
  • 200g unt la temperatura camerei.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dobos Tort:

Decupam 6 forme rotunde cu diametru de 26 cm din hartie de copt.


Separam galbenusurile de albusuri,air albusurile impreuna cu sarea si zaharul se bat spuma. Galbenusurile le amestecam cu spuma,cu mixerul la o viteza mica. Se adauga si faina,amestecului de oua si amestecam cu dosul lingurii incet pana se omogenizeaza compozitia. Impartim compozitia in 6,ungem fiecare hartie de copt si o dam la cuptor pentru cca 15 minute. Lasam foile la racit,iar o foaie o punem deoparte pentru ornament.


Crema :


Se amesteca ouale cu cacaoa si zaharul pana se omogenizeaza bine.Pe urma se pune pe bain-marie si se amesteca pana se ingroasa.Cand s-a ingrosat se lasa la racit.Se freaca untul spuma,si se adauga tot cate o lingura de crema si se amesteca.


Pentru glazură, topim zahărul, amestecând mereu, până capătă culoarea brună. Culoarea să fie deschisă, nu închisă. Punem picăturile de oţet, iar în final amestecăm şi untul. Apoi, ungem rapid cu această glazură blatul pus deoparte, o întindem, apoi însemnăm feliile cu ajutorul unui cuţit uns cu unt. Când glazura s-a răcit puţin, rupem feliile de-a lungul însemnurilor.


Asamblarea:


Foaie,crema,foaie,crema pana terminam foile,ultimul strat va fi crema.Deasupra punem blatul cu glazura,rezemate in bomboanele raffaello.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dobos Tort" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mimmi 1

09.02.2011, 13:35

Daca pare greu de facut,crede-ma ca nu e.Incearca cu incredere si ai sa reusesti !

adry88 1

04.07.2011, 16:46

babi5 1

06.10.2013, 11:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu 2 creme de ciocolata