Dobos Tort

de mimmi in Torturi, 7 Feb 2011 | 6695 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente 6 foi :
  • 6 oua,
  • 120 g zahar,
  • 120 g faina,
  • 1 praf sare,
  • Pentru glazura :
  • 150 g zahar,
  • 1 lingurita unt,
  • 2 picaturi de otet + raffaello,
  • Pentru crema:
  • 3oua,
  • 150 g zahar,
  • 2 linguri pline cu cacao inchisa la culoare,
  • 200g unt la temperatura camerei.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dobos Tort:

Decupam 6 forme rotunde cu diametru de 26 cm din hartie de copt.


Separam galbenusurile de albusuri,air albusurile impreuna cu sarea si zaharul se bat spuma. Galbenusurile le amestecam cu spuma,cu mixerul la o viteza mica. Se adauga si faina,amestecului de oua si amestecam cu dosul lingurii incet pana se omogenizeaza compozitia. Impartim compozitia in 6,ungem fiecare hartie de copt si o dam la cuptor pentru cca 15 minute. Lasam foile la racit,iar o foaie o punem deoparte pentru ornament.


Crema :


Se amesteca ouale cu cacaoa si zaharul pana se omogenizeaza bine.Pe urma se pune pe bain-marie si se amesteca pana se ingroasa.Cand s-a ingrosat se lasa la racit.Se freaca untul spuma,si se adauga tot cate o lingura de crema si se amesteca.


Pentru glazură, topim zahărul, amestecând mereu, până capătă culoarea brună. Culoarea să fie deschisă, nu închisă. Punem picăturile de oţet, iar în final amestecăm şi untul. Apoi, ungem rapid cu această glazură blatul pus deoparte, o întindem, apoi însemnăm feliile cu ajutorul unui cuţit uns cu unt. Când glazura s-a răcit puţin, rupem feliile de-a lungul însemnurilor.


Asamblarea:


Foaie,crema,foaie,crema pana terminam foile,ultimul strat va fi crema.Deasupra punem blatul cu glazura,rezemate in bomboanele raffaello.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dobos Tort" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mimmi 1

09.02.2011, 13:35

Daca pare greu de facut,crede-ma ca nu e.Incearca cu incredere si ai sa reusesti !

adry88 1

04.07.2011, 16:46

babi5 1

06.10.2013, 11:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tort Duet