Dorada cu lamaie la cuptor

de Panacris in Peste, 26 Oct 2019 | 1628 vizualizari

 

Un pește foarte  bun, fără gust de pește, asta pentru mofturoși! ;)

 

INGREDIENTE

  • Dorada 1 bucată, cca. 350 g,
  • Sare aromată provensală 1 lingură,
  • Lămâie 2 bucăți,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Praz 1 tijă subțire,
  • Usturoi 3 căței,
  • Ulei de măsline 2 linguri.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada cu lamaie la cuptor:

Peștele curățat și eviscerat se sărează generos, pe toate părțile.

Lămâile, roșiile și prazul se spală, curăță, după caz, apoi se feliază.

Dorada se așează într-un vas special ptr gătit pește, sau într-un vas termorezistent, pe un pat format din felii de roșii, lămâi și praz, iar în burta lui se pun restul de felii de  lămâi.

Se unge cu uleiul de măsline, apoi se acoperă și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 20 minute la foc mediu.

Dorada se servește fierbinte acompaniată de un sos de smântână și hrean!

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada cu lamaie la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pisica de mare la cuptor