Dorada in crusta de sare la cuptor

de pip69 in Peste, 1 Iun 2015 | 3022 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 buc. dorada regala;
  • 1 kg sare grunjoasa;
  • 2 oua;
  • 50 - 75 ml vin alb;
  • 1 crenguta de rozmarin;
  • 1 catel de usturoi;
  • 1/2 buc. lamaie.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada in crusta de sare la cuptor:

Dorada o curatati de solzi si intestine.

Sarea se amesteca cu oualele, vinul si 1/2 din rozmarinul tocat.

Amesteci usturoiul, 1/2 rozmarin, si lamaia intr-un mojar. Cu pasta obtinuta masezi pestele atat prin exterior cat si prin interior.

Pregatesti o bucata de hartie de copt, pe care o asezi intr-o tava. Se pune o parte din sare pe care se aseaza dorada, apoi se acopera tot pestele fara a ramane nicio parte descoperita. Hartia se printe deasupra pentru a fi ,,etans" pestele si se introduce in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 45 minute.

Dupa scoaterea pestelui, cu un cutit si o perie se inteparteaza sarea de pe peste si acesta se aseaza intr-o farfurie pentru a putea fi portionat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada in crusta de sare la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III negru

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

Bijou Espresso Machine

- 600 lei
1599.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (2)

Panacris 1

17.02.2020, 16:07

Tot, am zis să încerc varianta asta, dar n-am avut încă curaj!

pip69 1

10.03.2020, 18:38

Ar merita încercată. Nu este așa de complicată. Vă urez poftă mare.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ficatei prajiti
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Peste proaspat la dry cooker