Dorada in crusta de sare la cuptor

de pip69 in Peste, 1 Iun 2015 | 4198 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 buc. dorada regala;
  • 1 kg sare grunjoasa;
  • 2 oua;
  • 50 - 75 ml vin alb;
  • 1 crenguta de rozmarin;
  • 1 catel de usturoi;
  • 1/2 buc. lamaie.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada in crusta de sare la cuptor:

Dorada o curatati de solzi si intestine.

Sarea se amesteca cu oualele, vinul si 1/2 din rozmarinul tocat.

Amesteci usturoiul, 1/2 rozmarin, si lamaia intr-un mojar. Cu pasta obtinuta masezi pestele atat prin exterior cat si prin interior.

Pregatesti o bucata de hartie de copt, pe care o asezi intr-o tava. Se pune o parte din sare pe care se aseaza dorada, apoi se acopera tot pestele fara a ramane nicio parte descoperita. Hartia se printe deasupra pentru a fi ,,etans" pestele si se introduce in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 45 minute.

Dupa scoaterea pestelui, cu un cutit si o perie se inteparteaza sarea de pe peste si acesta se aseaza intr-o farfurie pentru a putea fi portionat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada in crusta de sare la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv cu pâine, roșii și brânză gorgonzola

Aperitiv cu pâine, roșii și brânză gorgonzola ideal pentru orice ocazie.

citeste mai mult
Aperitiv cu pâine, roșii și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Păstrăv cu arome mediteraneene