Dorada la cuptor cu orez basmati

de cristina1985 in Peste, 9 Iun 2021 | 1703 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru peste:
  • 3 dorade (cam 400 g fiecare)
  • 6 catei usturoi
  • 4-5 lg ulei masline
  • 3/4 lg-ta sare
  • 3/4 lg-ta salvie uscata
  • 3/4 lg-ta rozmarin macinat
  • Pentru orez:
  • 14 lg orez basmati (cam 200 g-210 g)
  • 600 ml apa
  • 1 si 1/2 lg-ta sare
  • 1/2 lg-ta turmeric pudra
  • 50 ml ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada la cuptor cu orez basmati:

Pentru peste: Se amesteca uleiul de masline cu ierburile uscate, sare si usturoi maruntit.

Pestii se spala, se taie coditele, apoi se  introduce in burta  amestecul de ulei cu ierburi si sare si se ung pe ambele parti( cu acelasi amestec) .Se impacheteaza fiecare (de data asta, eu am facut  doar 2).

Se pregateste o tava cu hartie de copt, se asaza cele 3  pachetele si se introduce tava in cuptorul preincalzit, timp de 50 minute .Dupa 30 minute, se poate intoarce tava (in cazul in care nu coace bine ).

Pentru orez: in tot acest timp se pregateste orezul. Se pune apa la fiert cu sare , turmeric si ulei.Cand da in clocot, se adauga orezul spalat si scurs, se pune capacul (tras) si se da focul mic ,ochiul mare de la aragaz. Se lasa 7-8 minute, apoi se verifica daca orezul a absorbit aproape toata apa. Se inchide si se lasa cu capac , timp de 20 minute (timp in care se mai umfla).La sfarsit se ridica capacul, se amesteca cu furculita,trasand linii,pentru a se desprinde boabele.

Se servste pestele alaturi de orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la cuptor cu orez basmati" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de lemon cake, in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2064 puncte

Rocsi

1874 puncte

oanapl

1159 puncte

Gherca Daniela

1136 puncte

Bya Ralu

1124 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor cu smantana si cascaval