Dorada la cuptor cu rosii si lamaie

de Miha in Peste, 19 Oct 2012 | 11320 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti dorada
  • 1 conserva de rosii in suc
  • 3 ciuperci mari
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 1/2 capatana usturoi
  • 1 rosie
  • 1 lamaie
  • sare si piper
  • oregano uscat
  • cimbru uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada la cuptor cu rosii si lamaie:

Pestele se curata si se spala foarte bine, apoi se sareaza si se pipereaza, dupa gust, atat pe interior cat si pe exterior.

Ceapa se toaca marunt, apoi se pune la calit in putin ulei de masline si 1 lingura de apa. Cand incepe sa se inmoaie se adauga rosiile taiate cubulete sau blenduite si ardeiul tocat.  Saram si piperam dupa gust, aromam cu cimbru, mai dam cateva clocote si stingem focul.

Sosul il punem in tava ce o vom baga la cuptor. Punem deasupra ciupercile taiate felii, apoi cei doi pesti. Stropim cu putin ulei de masline si vin, acoperim pestii cu felii de rosie si lamaie, presaram cateva fire de oregano.

Acoperim tava cu folie de aluminiu sau capac si dam la cuptor la foc mediu pentru vreo 30-40 de minute.

Intre timp pisam usturoiul  si-l facem mujdei.

Scoatem tava din cuptor, indepartam folia de aluminiu si turnam mujdeiul de usturoi. Dam din nou la cuptor pana sosul scade suficient.

Pestele se serveste cald, cu sosul din tava si o portie buna de mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la cuptor cu rosii si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

RuxyRux 1

21.10.2012, 23:06

O daaaa....grozava dorada ta!!!!

simo_brkic 1

23.10.2012, 14:25

ce bun!ador pestele!

mamaieelena 1

23.10.2012, 15:26

Miha am venit si eu la o portie de dorada ca arata ispititor de de bine si de bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Caras in sos de rosii la cuptor