Salata de cartofi cu peste afumat si masline

de Sylvia in Peste, 10 Dec 2010 | 11198 vizualizari

 

Ca sa fiu sincera am facut de cateva ori salata aceasta si am intentia sa o repet, este delicioasa, o combinatie perfecta de arome subtile si sensibile, ma duce cu gandul la Rusia si la iernile cu multa zapada. Reteta am preluat-o de la o buna si draga prietena Medi, a carui bucate ma fascineaza mereu : sunt pline de gust si arome si mai ales facute cu dragoste .

 

INGREDIENTE

  • cativa cartofi rosii fierti ( eu i-am fiert in abur ) , 
  • un macrou afumat,
  • o ceapa rosie taiata fasii fine,
  • o mana de masline negre,
  • ulei de masline,
  • sare si piper proaspat macinat ,
  • patrunjel verde tocat fin ( eu am mai pus si un fir de marar )
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cartofi cu peste afumat si masline:

Preparare: se taie cartofii cuburi mai mari ( eu i-am taiat cu placa ondulata ) si se aseaza ca strat de baza. Adaugam peste ei pestele taiat fasii subtiri si maslinele.


La sfarsit adaugam ceapa taiata le fel. Eu am lasat ceapa cu putina sare, ulei si otet inainte ca sa ii ia putin din tarie, plus ca imi place marinata asa. Adaugam verdeata maruntita si condimentam cu sare, piper si un fir subtire de ulei de masline.


Eu am servit-o decorata cu o rosie cerise taiata in 4 si cu putin marar deasupra. Pentru ca “se cerea ” am facut si un vin fiert. A fost un adevarat festin , intr-o zi de iarna cu ninsoare ….Va invit sa testati reteta si o sa va incante cu siguranta, am facut-o si in varianta cu macrou si cateva fasii de somon afumat dar am preferat sa o prezint in varianta clasica à la Medi .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi cu peste afumat si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

epurasha2bb 1

15.12.2010, 14:09

Sylvia 1

22.12.2010, 11:35

Medi multumesc de reteta atre buna afost. Am mai facut o varianta la cuptor cu peste afumat crud tot de vis.

Sylvia 1

22.12.2010, 11:35

Multumesc de laude

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de rechin cu cartofi la cuptor