Quiche cu macrou si conopida

de FlaviaD in Peste, 18 Sep 2013 | 1506 vizualizari

 

Tot ziceam ca ar fi cazul sa mai mancam si noi peste. Cum nu ne place niciunuia in mod deosebit, numai stiind cat e de bun pentru sanatate, am decis ca ar fi timpul sa gatesc ceva cu peste. Initial ma gandisem la o placinta cu peste si diverse. Insa cum am dat o raita prin piata si am luat diverse legume printre care si conopida, mi-am zis ca n-ar fi rea combinatia de macrou cu conopida si in loc de placinta, sa pun de-un quiche.
Si fiindca imi ramasesera cateva lipii libanze de la ultima shaorma gatita acasa, m-am gandit ca ar fi tare interesant sa folosec lipiile in loc de blat.

 

INGREDIENTE

  • -1 conopida de marime medie
  • -1 rosie de marime medie
  • -5 fileuri de macrou
  • -condimente (sare, piper alb, oregano, ienibahar, tarhon, busuioc)
  • -500 ml lapte batut
  • -3 linguri de faina neagra
  • -ulei de susan pentru uns tava
  • -100 g fasole pastai
  • -1 ceasca de arahide crude
  • -1/2 legatura de marar
  • -1 ceapa marisoara
  • -1 ardei capia
  • -2 ardei iuti
  • -1 morcov
  • -2 oua
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu macrou si conopida:

Pentru compozitie am folosit fileuri de macrou dezosat pe care doar le-am curatat de piele si le-am taiat cubulete. Am luat o mana de pastai de fasole si le-am taiat si pe ele cubulete, alaturi de ardei capia, ceapa si conopida la fel, taiata si ea cubulete. M-am gandit ca ar fi tare bun si un morcov asa ca l-am dat rapid pe razatoare. In aceasta compozitie am mai adaugat ardei iute dupa gust taiat fin, jumatate de legatura de marar si o rosie mare curatata de pielita si taiata cubulete. Am amestecat toata aceasta compozitie si am asezonat cu tarhon, sare, piper alb si busuioc.


Ca sa fie mai sarac in calorii sosul care se pune la suprafata pentru a se forma crusta aceea l-am facut din lapte batut amestecat cu doua oua. Am batut bine ouale intr-un castron, ca pentru omleta, apoi am adaugat laptele batut si faina.


Am folosit faina neagra. Am amestecat bine compozitia pana am incorporat toata faina si la final am adaugat sare, piper alb, inibahar, oregano si o ceasca de arahide crude.


Intr-o tava rotunda am asezat prima lipie dupa ce am uns fundul si marginile tavii cu putin ulei de susan. Peste lipie am asezat o parte din compozitia de umplutura si am uniformizat-o cu lingura. La final doar am turnat o parte din compozitia facuta din oua si lapte batut peste ce aveam in tava


Din cantitatile prezentate mai jos mie mi-au iesit trei quiche mari si greute.


Fiecare tava se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, pana se coace bine si capata o tenta aurie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu macrou si conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

FlaviaD 1

18.09.2013, 19:55

Multumesc tuturor

Krystyan Trendy 1

02.12.2013, 10:53

interesanta reteta

FlaviaD 1

04.12.2013, 17:41

Multumesc Krysty

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro