Dorada la cuptor cu rosii si lamaie

de Bya Ralu in Peste, 6 Aug 2013 | 6017 vizualizari

 

by miha ,o reteta tare buna http://www.bucataras.ro/retete/dorada-la-cuptor-cu-rosii-si-lamaie-37203.html

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de peste dorada eviscerat
  • 1 lamaie
  • 1 cutie de rosii cubulete
  • 1 rosie mica
  • 4-5 frunze busuioc
  • 50 ml vin alb
  • 1 ceapa alba
  • 2 catei de usturoi
  • sare/piper/ghimbir
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada la cuptor cu rosii si lamaie:

Pestele se condimenteaza pe ambele parti cat si inauntru.

Ceapa se taie feliute subtiri si se pune la calit in ulei de masline,cand incepe sa se inmoie putin se adauga cutia de rosii cuburi.,

Se lasa cateva minute dupa care se toarna intr-o tava toata compozitia.

Pestele se pune deasupra,se orneaza cu feliute de lamaie si rosii si feliute de usturoi.

Deasupra punem frunze de busuioc,felii de rosii si lamaie.Se stropeste cu ulei de masline

Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 20 minute.

Se scoate folia si se stropeste cu vin alb si se mai lasa 10 minute la cuptor.

TIPS-URI

1

Se serveste cu mamaliguta sau cartofi natur

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la cuptor cu rosii si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu legume si sos de rosii picant