Dorada roz la cuptor

de Doralinda in Peste, 26 Noi 2012 | 5243 vizualizari

 

Ne place foarte mult pestele la gratar, dar ptr a evita mirosul si fumul in casa, mi-a venit o idee minunata de a prepara pestele la cuptor, dar fara sos sau legume, ptr ca suntem si niste mofturosi(cele mici!) asa ca se apropie oarecum de gustul ca la gratar!

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti dorada ( sau lup de mare) cca 800 gr fiecare
  • multa sare grunjoasa
  • hartie ptr cuptor
  • ulei masline
  • multa lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada roz la cuptor:

Pestii fiind curatati si spalati, i-am intepat cu cutitul si i-am presarat cu multa sare grunjoasa, dupa care i-am impachetat fiecare separat in hartie de copt. I-am pus la cuptor la foc traditional la 200C ptr cca 45 minute, apoi cand au fost gata, am descoperit pestii de hartie si asa i-am mai lasat inca 5 min la 180C ptr a se usca putin apa care a fost lasata de la pesti.

Se servesc cu un sos facut din suc de lamaie si ulei de masline(ladolemono in greceste) , si dupa gust, putin piper, acompaniati de legume fierte. Nu se pune sare ptr ca deja are de la sarea groasa cu care au fost acoperiti!

Nu am reusit sa fac o fotografie mai frumoasa, ptr ca, dupa cum stiti, pestele se raceste foarte repede si nu vroiam sa le servesc mancarea rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada roz la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Doralinda 1

27.11.2012, 23:30

Anna, multumesc mult! Esti o dulce ca intotdeauna!

Mihaela11_jo 1

02.12.2012, 21:03

foarte apetisanta

Doralinda 1

02.12.2012, 22:38

Nu mi-a esit fotografia si nu am avut rabdare ca se racea pestele!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dorada cu sos de rosii