Doua prăjituri rapide cu mere sau alte fructe

de Ade200 in Prajituri, 11 Noi 2012 | 13499 vizualizari

 

Lumea e ocupată, dar un dulce de casă tot face bine la fericire. Iată 2 variante de toamnă/iarnă rapide şi gustoase, bune cu o cană de cafea/ceai, acasă sau la serviciu.

 

INGREDIENTE

Prima varianta
  • 100-125 g de zahăr
  • 125 g de făină
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 3 ouă
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1/2 pahar de ulei
  • 1 lingură de iaurt
  • 3-4 mere curăţate cubuleţe
A doua variantă:
  • 4 ouă
  • 1 cană de ulei
  • 1 cană de lapte
  • 1 cană de zahăr
  • 3 căni de făină
  • coajă rasă de lămâie
  • 6 mere, 2 pere, 6 smochine bucăţele
  • scorţişoară
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1 vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Doua prăjituri rapide cu mere sau alte fructe:

1. Amestecaţi toate ingredientele, apoi adăugaţi merele în bucăţele mici. Amestecaţi din nou. Coaceţi în tavă unsă cu unt, 40-50 de minute până se aureşte bine.


2.Amestecaţi toate ingredientele, apoi adăugaţi fructele în bucăţele mici. Amestecaţi din nou. Coaceţi în tavă unsă cu unt 40-50 de minute până se aureşte bine. Va ieşi o prăjitură mai mare decât prima.


Marginile să fie bine unse cu unt sau margarină ca să se desprindă uşor.


Cuptorul se preîncălzeşte după ce se curăţă şi se taie fructele.

TIPS-URI

1

Cana cu lapte şi ulei să nu fie chiar plină.

2

Eu am copt în tavă rotundă cu pereţi detaşabili ambele, prima a ieşit subţire, a doua dublă. La ambele aluatul trebuie să fie vârtos ca o smântână groasă. Se întinde cu spatula uniformizând bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Doua prăjituri rapide cu mere sau alte fructe" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Sim0na 1

12.11.2012, 12:36

Rapida si delicioasa!

dinuflorentina 1

14.03.2013, 15:37

bicarbonatul trebuie stins sau il punem asa cum e? iar scortisoara se poate pune si praf?

feliciacristea46 1

25.11.2013, 21:59

pai cum altfel sa pui scortisoara, vrei sa-ti spargi dintii cu batoane ? iar bicarbonatul nu se stinge inainte cu nimic, va reactiona cu laptele sau iaurtul din compozitie si va creste aluatul ! la fel si praful de copt.

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem express de fructe de padure / Rote grütze

ieri la 14:33

Pulpă de miel 'confiată' 3 ore  la cuptor

ieri la 14:16

Pizza rulou

pe 09.04 la 20:56

TOP
utilizatori

oanapl

9915 puncte

katty

4891 puncte

Rocsi

4318 puncte

mihaelar63

3090 puncte

mirela0911

2581 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornuri pufoase cu mac
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem express de fructe de padure / Rote grütze

ieri la 14:33

Pulpă de miel 'confiată' 3 ore  la cuptor

ieri la 14:16

Pizza rulou

pe 09.04 la 20:56

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu mere şi crustă de nuci