Budinca de orez cu mere

de liana_geicu in Prajituri, 6 Sep 2009 | 11136 vizualizari

 

Aceasta budinca mi-o pregatea mama mea foarte des in copilarie (acum cativa ani), vara in special.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 200 g orez
  • 250 g zahar 
  • 1 kg mere
  • 1/2 pachet margarina
  • putina scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu mere:

Se fierbe laptele, apoi se adauga orezul dupa ce a fost pus in prealabil in apa fiarta. Se fierb impreuna pana cand se umfla orezul, dar sa fie moale. Cand se da jos de pe foc se adauga 100 g zahar (3-4 linguri).

Merele se dau prin razatoare si se storc un pic de sucul pe care si-l lasa. Se calesc cca. 10 min cu 1/2 pachet de margarina si cu 250 g zahar (1 cana), la sfarsit se adauga scortisoara.

Se unge cratita cu ulei/margarina/unt, se pune jumatate din orez peste care adaugam merele calite si cealalta jumatate de orez.

Se da la cuptor 20-25 de minute. Se poate servi atat calda, cat si reec. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (8)

Michelle 1

02.11.2009, 13:20

woow,si uitasem de reteta asta..e super bun

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 09:14

eu ink nam inercat dar cred k e buna

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de placinta cu mere si aluat cu unt