Budinca de orez cu mere

de liana_geicu in Prajituri, 6 Sep 2009 | 9461 vizualizari

 

Aceasta budinca mi-o pregatea mama mea foarte des in copilarie (acum cativa ani), vara in special.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 200 g orez
  • 250 g zahar 
  • 1 kg mere
  • 1/2 pachet margarina
  • putina scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu mere:

Se fierbe laptele, apoi se adauga orezul dupa ce a fost pus in prealabil in apa fiarta. Se fierb impreuna pana cand se umfla orezul, dar sa fie moale. Cand se da jos de pe foc se adauga 100 g zahar (3-4 linguri).


Merele se dau prin razatoare si se storc un pic de sucul pe care si-l lasa. Se calesc cca. 10 min cu 1/2 pachet de margarina si cu 250 g zahar (1 cana), la sfarsit se adauga scortisoara.


Se unge cratita cu ulei/margarina/unt, se pune jumatate din orez peste care adaugam merele calite si cealalta jumatate de orez.


Se da la cuptor 20-25 de minute. Se poate servi atat calda, cat si reec. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Michelle 1

02.11.2009, 13:20

woow,si uitasem de reteta asta..e super bun

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 09:14

eu ink nam inercat dar cred k e buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi taranesti cu carne tocata
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura felie de lapte