Double chocolate muffins

de JustLoveCookin in Dulciuri, 3 Feb 2011 | 5726 vizualizari

 

Aceste briose pufoase si ciocolatoase sunt un super remediu impotriva starii de plictiseala si depresie pe care ne-o ofera vremea mohorata. Atunci cand ploua, sau e innourat, sau ninge si nu vezi soarele cu zilele, alaturi de o cafea sau un ceai fierbinte, my double chocolate muffins sunt lucrul potrivit,la momentul potrivit. Minunat de ciocolatoase si delicioase, va vor binedispune si indulci ziua. Pentru a nu exagera, cel mai bine e sa le impartim cu prietenii sau vecinii. Eu asa fac, si sunt sigura ca nu imi raman in casa, sa ma provoace atunci cand nu trebuie. Si in plus, facand gesturi dragute si din suflet, veti fi rasplatiti cu aceeasi moneda. Zambeste si ti se va zambi, filozofia mea de viata…

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina 000,
  • 230 g zahar,
  • 4 linguri cacao ,
  • 2 lingurite praf de copt ,
  • 3 oua ,
  • 140 ml ulei (2 cescute mici ) ,
  • 150 ml lapte ,
  • un praf de sare ,
  • esenta de vanilie sau zahar vanilat,
  • 100 g ciocolata
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Double chocolate muffins:

Preincalzim cuptorul la 180 °. Intr-un castron amestecam bine toate ingredientele uscate,deci : faina, zaharul, cacaoa, praful de copt, praful de sare. Este esential sa avem in bucatarie o sita. Aerisirea fainii este foarte importanta pentru o dospire corecta. Cernem totul, va ramane doar putin zahar cu granulele mai mari pe care il punem peste faina. In alt castron amestecam ouale cu laptele , uleiul si esenta de vanilie.Batem cu o furculita.Daca ati citit articolul de mai sus, acum stiti ca e total interzis amestecatul cu mixerul. Taiem ciocolata in bucatele mici, cu ajutorul unui cutit. Turnam ingredientele lichide peste cele uscate si amestecam cu o lingura, de cca 12-15 ori, nu mai mult de 30 de secunde, atat cat sa nu mai ramana urme de faina neincorporata. Punem ciocolata si mai amestecam de 2-3 ori. Punem hartiutele in forma de muffins, sau o ungem cu unt si o tapetam cu faina. Cu o lingura, umplem 3/4 formele si dam la cuptorul de-acum incins, timp de cca 20 minute. Enjoy !

Daca ti-a placut reteta noastra "Double chocolate muffins" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

ionela2682 1

27.05.2011, 14:41

L a favorite in mod cert!

adry88 1

04.07.2011, 21:42

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:04

foarte faine!la favo!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura "tavalita"