Dovleac copt cu nuci caramelizate si frisca

de Constelatialeu in Dulciuri, 16 Noi 2015 | 3608 vizualizari

 

Treaba cu frisca mi-a sugerat-o Misulica ( Mihaela63) , nucile caramelizate imi plac si am zis ca dovleacul ala nu merge doar copt si atat......oricum nu mananc decat dovleac copt, sa nu aud de placinta sau alte chestii...pitici pe creier....

 

INGREDIENTE

  • 1/2 dovleac turcesc cca3.5 kg
  • 200 nuci prajite
  • 150 g zahar brun
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 30 g zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac copt cu nuci caramelizate si frisca:

Mai intai am cules dovleacul,l-am impartit in doua, ca era mare, cca 7 kg si apoi am zis sa-i fac ce i-am facut, ca sa nu se strice.... Am luat tava de la aragaz, am asezat hartie de copt, am taiat bucata de dovleac in doua, am crestat fiecare parte si am asezat in tava dovleacul, l-am bagat la cuptor cca 1 ora, pana a fost patruns bine. Separat am spart nuci le-am prajit nitel, apoi am caramelizat zaharul brun, am adaugat nucile am amestecat bine pana s-a prins zaharul de nuci, le-am rasturnat pe un fund uns cu putin ulei, le-am aplatizat nitel si le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am maruntit , nu foarte mult. Smantana de frisca am pus-o intr-un bol, am adaugat zaharul si apoi am mixat pana am obtinut o frisca ferma. Am scos dovleacul din cuptor, am preasarat nuca caramelizata deasupra si am servit cu frisca. Cum eu stau prost cu rabdarea am mancat asa fierbinte,dar cu siguranta rece este si mai bun...sper sa apuce sa se raceasca, ca prea mult mi-a placut combinatia.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac copt cu nuci caramelizate si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Bya Ralu 1

17.11.2015, 01:17

Nu am păpat așa ceva

miki_a 1

17.11.2015, 11:06

Cu nuci caramelizate....immm...trebuie sa fie un deliciu!

-Licurici- 1

18.11.2015, 10:46

mmmm... ce bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte si bucati de portocala