Dovleac cu orez la cuptor

de Ina in Mancaruri de post, 13 Ian 2011 | 14001 vizualizari

 

De ceva vreme imi cere Costel sa-i fac dovleac cu orez, cum ii facea lui bunica, cand era copil :D De parca eu as sti ce-i facea lui bunica-sa ... :)))) Dar amintindu-mi ca si gazda mea din facultate gatea dovleac cu orez la cuptor si ca-mi placea, mi-am luat azi inima-n dinti si-am facut . Iata ce-a iesit .... ;)

 

INGREDIENTE

  • 500 g dovleac
  • o cana orez
  • o ceapa potrivita
  • sare
  • 5 linguri zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac cu orez la cuptor:

Dovleacul se curata de coaja, se feliaza si se aseaza in straturi, in tava sau vas de yena, alternand cu straturi de orez ( spalat in prealabil si scurs de apa ). Ceapa tocata marunt se caleste si se imprastie peste dovleacul cu orez, apoi presaram un praf de sare si 5-6 linguri cu zahar, in functie de cat de dulce dorim sa iasa. Adaugam in vas apa, astfel incat aceasta sa acopere si ultimul strat de dovleac.


Dam la cuptor pana ce orezul absoarbe tot lichidul din vas, iar deasupra se formeaza o crusta aurie.


Servim cald sau rece, cu multa scortisoara.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac cu orez la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Ina 1

15.01.2011, 14:25

A mancat Costel toooot!!!!!!! I-a placut Amin!

Cris2711 1

15.01.2011, 14:26

Aseara n-a papat dar acum

Ina 1

15.01.2011, 19:22

A mancat ieri, ca n-a gasit orezul cu spanac si vroia sa manance de post
Da' mi-a zis ca mai vrea, sincer

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de post