Dovleac gratinat cu alune si parmezan

de Catalina L in Mancaruri de legume, 21 Dec 2019 | 1207 vizualizari

 

Suntem in plin sezon de dovleac.
Va propun o reteta festiva, o garnitura ideala la o friptura, un peste sau la fructe de mare.
Eu am facut scoici St Jacques care la fel sunt de sezon in aceasta perioada.
Nu puneti parmezan si aveti o reteta buna de post. 
https://www.blogulluicatalina.com/2019/12/dovleac-gratinat-cu-alune-si-parmezan.html

 

INGREDIENTE

  • 6 felii de dovleac de 1,5 cm /700 g
  • 20 gr de unt
  • 400 ml de supa de legume sau pui (apa fierbinte si 1/2 Kub)
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 catel de usturoi
  • 30 gr de alune prajite
  • 30 gr de parmezan ras
  • sare, boia de ardei
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac gratinat cu alune si parmezan:

Incalziti cuptorul la 180 °C.

Amestecati alunele prajite si maruntite cu boia de ardei si parmezanul ras.

Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.

Taiati dovleacul felii si curatati-l de coaja.

Puneti deaupra lui sare, piper si boia de ardei.

Prajiti feliile de dovleac in untul cald cu ceapa si usturoiul timp de 3 minute pe fiecare parte.

Puneti-le cu supa intr-o tava la cuptor .

Gatiti 10-15 minute. Intoarceti feliile , presarati deasupra amestecul alune-parmezan .

Dati-le din nou la cuptor timp de 15 minute la 220 °C .

Este gata, puteti servi ! Serviti 1-2 felii in functie de felul servit.

Original si bun !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac gratinat cu alune si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fasole verde cu ghebe si usturoi