Dovlecei gratinati

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2014 | 1472 vizualizari

 

Ideea a plecat de la reteta de "Budinca de broccoli cu dovlecei" pregatita de catre Ilinca. O gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/budinca-de-broccoli-cu-dovlecei-57444.html
Desi aveam broccoli in congelator, am adaptat-o dupa ingredientele preferate de catre BBK.

 

INGREDIENTE

  • un dovlecel potrivit
  • 100 gr cas de capra
  • 50 gr cascaval (felii/fasii)
  • 100 gr smantana sau un iaurt cremos
  • o jumatate de ardei gras rosu
  • o jumatate de ardei gras verde
  • cateva fire de patrunjel verde
  • un fir de ceapa verde
  • un fir de usturoi verde
  • un cub de unt
  • un ou mare
  • sare dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei gratinati:

Taiem dovlecelul si ardeii rondele, tocam patrunjelul, usturoiul si ceapa si le calim impreuna cu untul, pentru 5 minute, folosind programul FRY al Multicooker-ului. Casul de capra il trecem prin razatoare si il presaram peste legume. Oul il batem spuma cu un praf de sare si adaugam smantana/iaurtul, omogenizand ingredientele.


Compozitia rezultata o turnam peste legume, o incorporam usor si selectam din MENU, programul de coacere, BAKE, la o temperatura de 180 grade, pentru timpul minim admis. Inainte de servire, asezam peste dovleceii gratinati felii de cascaval si presaram patrunjel proaspat tocat. (Multicooker-ul va pastra orice preparat cald, pana la 24 de ore maxim).


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei gratinati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Rocsi 1

09.05.2014, 19:50

Lavinia 1

09.05.2014, 20:52

Dya Daniela Andrei 1

09.05.2014, 21:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv "Mozaic"