Dovlecei gratinati

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2014 | 4116 vizualizari

 

Ideea a plecat de la reteta de "Budinca de broccoli cu dovlecei" pregatita de catre Ilinca. O gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/budinca-de-broccoli-cu-dovlecei-57444.html
Desi aveam broccoli in congelator, am adaptat-o dupa ingredientele preferate de catre BBK.

 

INGREDIENTE

  • un dovlecel potrivit
  • 100 gr cas de capra
  • 50 gr cascaval (felii/fasii)
  • 100 gr smantana sau un iaurt cremos
  • o jumatate de ardei gras rosu
  • o jumatate de ardei gras verde
  • cateva fire de patrunjel verde
  • un fir de ceapa verde
  • un fir de usturoi verde
  • un cub de unt
  • un ou mare
  • sare dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei gratinati:

Taiem dovlecelul si ardeii rondele, tocam patrunjelul, usturoiul si ceapa si le calim impreuna cu untul, pentru 5 minute, folosind programul FRY al Multicooker-ului. Casul de capra il trecem prin razatoare si il presaram peste legume. Oul il batem spuma cu un praf de sare si adaugam smantana/iaurtul, omogenizand ingredientele.

Compozitia rezultata o turnam peste legume, o incorporam usor si selectam din MENU, programul de coacere, BAKE, la o temperatura de 180 grade, pentru timpul minim admis. Inainte de servire, asezam peste dovleceii gratinati felii de cascaval si presaram patrunjel proaspat tocat. (Multicooker-ul va pastra orice preparat cald, pana la 24 de ore maxim).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei gratinati" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluți