Dovlecei pane

de Panacris in Mancaruri de legume, 10 Dec 2018 | 5790 vizualizari

 

Noh, acum nu stiu dacă e o  "Retetă româneasca", dar o stiu din fragedă copilărie! N-am adus-o până acum, că mi s-a părut banală ;) Dar printre alte discuții cu fete începătoare în bucătărie, am zis că musai să aduc această rețetă în portofoliul meu! Pentru noi, care gătim de ceva anișori, e o rețetă tare, tare simplă! Dar pentru începători, sper să fie de bun augur și să înțeleagă toți pașii! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Dovlecei cca. 3 bucăți
  • Ouă 2 bucăți
  • Muștar clasic 2 linguri
  • Sare de mare 1 linguriță
  • Făină alba de grâu cca. 100 g
  • Pesmet auriu cca. 100 g
  • Praf de usturoi 1 lingură
  • Ulei pentru prăjit (ideal de palmier sau cocos) cca. 300 ml
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei pane:

 

Dovleceii, în cazul de față am avut rotunzi ;) se curăță de coajă și se feliază, în felii mai grosuțe,  de cca. 1 cm! Apoi se bat ouăle împreună cu muștarul, pesmetul cu praful de usturoi, se amestecă, după gust. Feliile de dovlecel se dau prin făină, ou bătut și amestecul de pesmet. Se prăjesc în ulei incins pe fiecare parte.

Dupa ce s-au prajit, se scot pe un șervetel de bucătărie ca să se absoară uleiul. Dovleceii pane se servesc ca atare, calzi sau reci, sau cu diverse sosuri (smântână, usturoi, sos dulce picant cu ananas/mango!)

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovlecei galbeni