Conopida gratinata

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 22 Oct 2017 | 6199 vizualizari

 

Un alt mod de a prepara conopida, o legumă care are multe calități și care arată atât de frumos, în stare naturală. Gratinată, conopida este nu numai gustoasă și hrănitoare, dar și foarte aspectuoasă.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame de conopidă proaspătă
  • 2-3 linguri de smântână grasă
  • 2 ouă
  • 2 linguri de pesmet
  • 50 grame de cașcaval răzuit
  • unt pentru uns tava
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata:

Conopida se spală, se scurge de apă și se desface în buchețele.

Se unge cu unt tava în care se va face conopida gratinată și se presară uniform o lingură de pesmet.

Se așează în tavă buchețelele de conopidă și se presară, de asemenea. peste ele încă o lingură de pesmet.

Se bat bine ouăle, se adaugă smântâna, sarea, piperul, se amestecă până se uniformizează, iar sosul format se toarnă in tavă, peste buchețelele de conopidă, având grijă să fie acoperită toată suprafața.

Deasupra se rade cașcaval, prin răzătoarea mare și apoi se dă tava la cuptor la foc mediu, pentru 15-20 de minute.

Când cașcavalul este rumenit, se scoate tava din cuptor, se porționează și poate fi deja servit.

TIPS-URI

1

Pesmetul se folosește pentru a absorbi umezeala în exces a conopidei.

2

În loc de smântână, se poate folosi un iaurt gras, dar va da un gust acru preparatului, ceea ce s-ar putea să deranjeze.

3

Aveți grijă ca sosul să cuprindă toate buchețelele de conopidă, pentru că în el se vor găti.

4

Nu țineți tava în cuptor mai mult decât trebuie, pentru că se poate usca preparatul. Lăsați conopida în cuptor numai până se rumenește frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RODIMUR 1

23.10.2017, 20:35

Mulțumesc frumos, Cristinuța, pentru apreciere!

anca_rm 1

24.10.2017, 09:09

ador conopida gatita in orice fel , o mancarica delicioasa ne-ai adus

RODIMUR 1

24.10.2017, 09:37

Mulțumesc frumos, Anca! Mă bucur că am gătit pe placul tău...!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de conopida