Micul dejun arab-4.“Fattet hummus”-Pasta de naut cu iaurt si “faramituri “(crutoane) de paine

de Mihaela11_jo in Mancaruri de legume, 4 Apr 2011 | 5203 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 grame boabe de naut  
  • 1/4 lingurita bicarbonate de sodiu alimentar
  • 300 grame lipie araba( sau crutoane de paine)  
  • 800 grame iaurt natural  
  • 3 linguri pasta de susan  
  • sucul de la o lamaie de marime medie  
  • 5-6 catei de usturoi  
  • sare dupa gust  
  • 50 grame seminte de pin (”snobar”)  
  • ulei pentru prajit semintele de pin  
  • ulei de masline  
  • mujdei de usturoi cu ardei iute
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Micul dejun arab-4.“Fattet hummus”-Pasta de naut cu iaurt si “faramituri “(crutoane) de paine:

Cu o seara inaintea prepararii, se curata boabele de naut de impuritati, se spala bine in mai multe ape si se lasa intr-un bol la inmuiat in apa in care am dizolvat o lingura de bicarbonat de sodiu. A doua zi dimineata se spala din nou cu apa si se mai lasa la inmuiat cca 2 ore; semintele de naut absorb apa si vor creste in volum. Se spala din nou si se pun la fiert intr-o cratita cu apa si ¼ lingurita de bicarbonat de sodiu. Se lasa sa fiarba cca o ora si jumatate, timp in care se mai schimba inca o data apa , pentru a indeparta cojile de la semintele de naut.

Nu se pune sare in apa!


Se strecoara boabele de naut si se pastreaza apa in care au fiert. Se pastreaza cateva boabe intregi pentru decor.


Lipia se rupe si se aseaza intr-un vas de bucatarie mai adanc. Optional se poate pune la cuptor sa se prajeasca putin. Se imbiba painea cu apa in care a fiert nautul. Se pune un strat de boabe de naut peste paine.


Intr-un bol se pune pasta de susan si se dilueaza adaugand treptat sucul de lamaie pana devine spumoasa;se adauga iaurtul,sarea si usturoiul zdrobit intr-un mojar ( sau trecut printr-o presa de usturoi). Se toarna aceasta pasta peste stratul de boabe de naut. Semintele de pin se calesc in ulei pana iau o culoare aurie.


Se decoreaza cu seminte de pin prajit, boabele de naut ,mujdei de usturoi cu ardei iute si se toarna “generous” ulei de masline virgin.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Micul dejun arab-4.“Fattet hummus”-Pasta de naut cu iaurt si “faramituri “(crutoane) de paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Mihaela11_jo 1

09.06.2013, 11:58

Ramonica
Samira

samira2 1

10.06.2013, 13:22

pt tine mihaela11_io

Mihaela11_jo 1

11.06.2013, 12:10

samira

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de naut