Varza de Bruxelles cu unt si pesmet

de danakarin in Mancaruri de legume, 24 Ian 2013 | 2611 vizualizari

 

Una din distractiile preferate din copilarie, in lungile vacante la bunica, era sa rasfoim impreuna doua carti de bucate de-ale ei, amandoua dinnainte de razboi. Ambele carti aveau poze vechi, pline de farmec, reclame ale unor produse care atunci nu mai existau la noi. Printre aceste ilustratii, am vazut in Sanda Marin, un desen cu o planta necunoscuta mie, varza de Bruxelles. Intalnisem desigur multe feluri de varza, care mie toate imi plac, varza dulce , varza acra, varza de vara, varza creata, varza rosie, dar astfel de varzute, crescute pe un trunchi…nu mai vazusem ! Varza de Bruxelles era o aparitie rara in pietele noastre, se cultiva doar sporadic si artizanal. Apoi am uitat-o…si mare mi-a fost surpriza sa o regasesc aici la Munchen, si inca la orice Supermarket. Iar cunostiinele mele in domeniul soiurilor de varza s-au mai imbogatit cu vreo doua trei feluri…
Gatesc destul de des varza de Bruxelles, si pentru a evita vesnica asociere de carne si cartofi, dar in aceasta forma, cu unt si pesmet, sau la cuptor, cu smantana si branza rasa, poate constitui un fel usor, in sine.

 

INGREDIENTE

  • 500 de g de varza de Bruxelles
  • 2-3 linguri de pesmet
  • 2 linguri de unt
  • sare dupa gust
  • un praf de nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza de Bruxelles cu unt si pesmet:

Curatam varza de frunzele de la suprafata eventual vestejite, o spalam, si o fierbem in apa clocotita in care am pus o lingurita de sare, cam 15 minute, sa se patrunda. O scurgem bine intr-o sita. Topim intr-o tigaie o lingura de unt, adaugam varza si o lasam la foc foarte mic, cateva minute. Separat prajim pesmetul in alta lingura de unt si il presaram peste varza, mai saram daca trebuie si radem cu mare grija un pic de nucsoara, aroma ei fiind foarte intensa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles cu unt si pesmet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

danakarin 1

24.01.2013, 22:17

Va multzimesc foarte mult pentru comentariile elogioase. Ma bucur ca v-a placut reteta!

danakarin 1

24.01.2013, 22:19

Dia, iti pot trimite un vagon...aici e pe toate drumurile...sau ma vizitezi si te aprovizionezi....
Ma bucur iti plac retetele mele. Ma cam feresc de dulciuri...

diaconta 1

24.01.2013, 22:20

M-as feri si eu de dulciuri,dar tot idei de dulciuri imi vin in minte )))
Poate va veni si ziua cand sa ne vedem

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!