Dovlecei si ardei umpluti

de Alinutza80 in Porc, 4 Noi 2012 | 766 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg carne jum porc/jum vita
  • 100 g orez
  • 2 cepe potrivite
  • 2 dovlecei maricei
  • 6-7 ardei
  • bulion
  • sare
  • piper
  • cimbru

Pentru sos:

  • 1 ceapa
  • 1 lingura bulion
  • apa
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei si ardei umpluti:

Dovleceii se spala bine, se sterg, apoi se taie in cate 3 bucati fiecare(daca sunt destul de mari).Cu o lingurita se scobesc. Ardeii se taie capacelele de la cotor si se curata de seminte.


Orezul se spala si se pune intr-o craticioara cu apa si putina sare cat sa il acopere si se pune pe foc. Cand da primul clocot se opreste si se lasa la racit.


Ceapa se toaca si se caleste cu putin ulei, apoi adaugam bulionul, se mai lasa 5 min si apoi se opreste focul.Se adauga orezul, se amesteca bine si se lasa la racit.


Dupa ce s-a racit aceasta compozitie se pune peste carnea tocata si se adauga sare, piper, cimbru(dupa gust) si se amesteca bine.


Se umplu dovleceii si ardeii cu amestecul de carne, apoi se pun putin la calit in ulei incins.


Intre timp facem sosul asa:


Se toaca ceapa si se pune la calit in putin ulei, dupa ce se caleste ceapa se adauga bulionul , sare, piper. Se mai lasa putin cu bulionul sa se caleasca, apoi se adauga apa calduta.


Dupa ce s-au calit dovleceii si ardeii se aseaza in cratita, peste care se toarna sosul.


Se da la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.


Se serveste cald cu iaurt sau smantana si ardei iute(dupa preferinta)


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei si ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Sim0na 1

05.11.2012, 09:45

Buni rau!

Alinutza80 1

05.11.2012, 19:06

Va multumesc mult

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 10:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete si dovlecei