Dovlecei si ardei umpluti

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 3 Dec 2017 | 2222 vizualizari

 

Un plat traditional  moldonesc si romanesc - Ardei umpluti.
Am adaugat si 3 dovlecei rotunzi pentru a varia legumele.
"reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata de porc
  • 250 g carne tocata de vita
  • 100 g orez
  • 2 cepe mari
  • 3 linguri de bulion de rosii
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • cimbru, dafin
  • 6 ardei rosii si verzi
  • 3 dovlecei rotunzi
  • 3 rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei si ardei umpluti:

Spalati si goliticuratati ardeii de seminte, pastrati capacelele.

Spalati dovleceii, taiati un capacel si-i goliti. Pastrati miezul lor.

Curatam si taiem ceapa marunt.

Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid.

Adaugam miezul de la dovlecei tocat marunt si lasam pe foc pana cand apa se evapora.

Intr-un castron mai mare, se pune carnea, se adauga orezul racit cu dovleceii, patrunjelul tocat, pasta de rosii, sare si piper.

Se amesteca bine. Verificati daca mai trebuie sare sau piper.

Incalziti cuptorul la 200 °C.

Umplem fiecare ardei si fiecare dovlecel cu compozitia formata, iar deasupra punem capacelul.

Se aranjeaza in oala sau intr-un vas pentru cuptor.

Adaugati 2-3 pahare de apa oparita.

Dati la cuptor pentru 50 de minute, verificand si adaugand apa,daca este necesar.

Serviti-i calzi cu mamaliga si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei si ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole verde cu pulpa de manzat