Dovlecei umpluti

de Sylvia in Mancaruri de legume, 27 Aug 2010 | 6915 vizualizari

 

Ador leguma asta atat vara cat si iarna, imi place culoarea, textura, aroma subtila si prezenta ei binevenita in orice mancare. O prepar in zeci de combinatii dar azi am facut ceva simplu si gustos, dovlecei umpluti cu legume si mozzarella.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei, eu am pus zuchinni,
  • o rosie,
  • un ardei capia rosu, 
  • putina mozzarella,
  • 2 linguri de cascaval ras,
  • sare,
  • piper,
  • boia,
  • o lingura de ulei de masline,
  • verdeata maruntita
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Preparare : taiem dovleceii in jumatate pe lungine si ii golim de seminte, ai mei nu prea au avut ca au fost mititei. Separat intr-un vas taiem taote legumele si mozzarella cubulete, eu am pus si o jumatate de zuchinni in compozitie. Condimentam cu sare, piper, boia si verdeata maruntita.


Cu aceasta compozitie umplem dovleceii si ii asezam intr-un vas termorezistent. Punem peste ei o cescuta de apa cu putina sare, piper si lingura de ulei de masline. Presaram deasupra o lingura de cascaval ras si sunt gata pentru a lua drumul spre cuptor.


I-am lasat 30 de minute la cuptor, primele 15 cu o folie de aluminiu peste ei apoi descoperiti sa scada apa. Au iesit minunati, super aromati si lejeri. I-am servit cu putin cascaval ras peste ei.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

pansy1 1

01.09.2010, 03:04

trebuie sa fie un deliciu !

adry88 1

30.05.2011, 21:14

foarte buni

Bya Ralu 1

27.06.2012, 10:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Varza rosie la cuptor