Dovlecei umpluti

de susu in Mancaruri cu carne, 17 Iul 2012 | 1915 vizualizari

 

reteta inspirata de la mimmi cu anumite modificari

 

INGREDIENTE

Umplutura I

  • 4 dovlecei
  • 50 gr couscous
  • 150 gr piept de pui
  • 1 ardei verde
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 ceapa zdravana
  • 2 rosii
  • marar
  • ulei masline
  • 2 lingurite pasta de tomate
  • sare, piper,
  • curry,
  • boia etc
  • lapte acru
  • supa de pasare

Umplutura II

  • 500 gr vita macinata
  • 5 dovlecei
  • marar
  • 1/2 morcov fin ras
  • 50 gr couscous
  • 1 catel usturoi
  • 2 cepe tocate
  • 2 linguri pasta de rosii
  • condimente: 1 lgt curry, 1 lgt boia, cimbru, sare
  • supa de gaina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Couscousul se opareste cu supa (la o masura couscus se pune o masura de supa, putin ulei de masline sau unt si se acopera si se lasa 20 minute dupa care se afaneaza cu furculita). Dovlecei se curata si se scobesc pastrand miezul. Ceapa tocata marunt se caleste cu usturoiul zdrobit cu lama cutitului apoi se adauga ardeiul tocat, pieptul taiat cubulete si miezul de dovleac bagat la robot. Punem condimente si la sfarsit adaugam rosiile taiate cuburi, mararul si couscousul facut pe jumatate. Dovleceii se sareaza pe dinauntru si apoi se umplu cu compozitia rezultata. Dovleceii se aseaza in tava, se acopera trei sferturi cu supa calda si se acopera cu folie de aluminiu. Dupa vreo 15-20 de minute se indeparteaza folia, se adauga pasta de rosii, marar si se potriveste de sare. Se mai lasa la cuptor sa se rumeneasca deasupra si sa mai scada. Ceapa se caleste impreuna cu usturoiul, se adauga morcovul apoi carnea, condimentele, pasta de rosii, mararul si la urma couccoucul oparit ca la umplutura 1. Se potriveste umplutura de sare si se umplu dovleceii. Se pregatesc ca mai sus si se servesc cu sana sau lapte batut si marar proaspat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (12)

iri_iri 1

17.07.2012, 21:58

frumoase poze,felicitari!

Sim0na 1

18.07.2012, 20:36

N-am facut niciodata, dar arata foarte bine

andreea_angelo 1

13.11.2012, 17:08

la favorite,fara sa stau pe ganduri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură ,,Felie de lapte,, – varianta a doua

ieri la 20:28

Tort cu crema de afine, caise si ciocolata

de oanapl 5

ieri la 17:11

Minitarte cu fructe de padure si ganache de ciocolata alba

ieri la 16:47

Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

ieri la 16:06