Dovlecei umpluti

de Alina26 in Mancaruri cu carne, 25 Mar 2013 | 3751 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovlecei (8 dovlecei mai mari)
  • 1 kg carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 100 g parmezan
  • 1 pahar de vin alb
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • un cub Knor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Curatam legumele, le spalam, le tocam si le punem la calit intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline. Tocam si un catel de usturoi.

Cand s-au inmuiat legumele adaugam si carnea tocata si lasam la foc mare pana scade tot lichidul.

Dupa aceia puneti paharul de vin si lasati sa se evapore.Cand s-a evaporat vinul,punem apa si lasam sa fiarba cam o ora.Lasam sa raceasca.

Spalam dovleceii,ii taiem pe lungime si ii scobim in mijloc cu o lingurita (scoateti toate semintele).Ii punem intr-o tava,ii saram,ii piperam.

Continuam compozitia.Cu ajutorul unui robot de bucatarie,punem oul,parmezanul,sare si piper si o facem ca o pasta (nu prea cremoasa,trebuie sa se simta putin carnea).

Umpleti dovleceii,ii asezati frumos in tava,cu putina apa (jum de pahar),ulei,cubul Knor maruntit si usturoiul.Acoperiti cu aluminiu.

Bagati in cuptor la 200° timp de 20-30 de minute. Verificati dupa 15 minute ca dovleceii se fac repede. Si mai lasati sa se rumenesca dupa ce ii dati jos aluminiul.

Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti robot de bucatarie, puteti sa umpleti dovlecei si asa,cu compozitia facuta cu ou si parmezan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Alina26 1

25.03.2013, 22:46

da asa-i....... umpluti sunt cei mai buni!!!! :-) :-)

CookieMonster 1

26.03.2013, 17:48

facusi si eu asa! f f buni!!!

Alina26 1

26.03.2013, 18:16

ms frumos..!!!!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti