Dovlecei umpluti

de Alina26 in Mancaruri cu carne, 25 Mar 2013 | 1905 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovlecei (8 dovlecei mai mari)
  • 1 kg carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 100 g parmezan
  • 1 pahar de vin alb
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • un cub Knor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Curatam legumele, le spalam, le tocam si le punem la calit intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline. Tocam si un catel de usturoi.


Cand s-au inmuiat legumele adaugam si carnea tocata si lasam la foc mare pana scade tot lichidul.


Dupa aceia puneti paharul de vin si lasati sa se evapore.Cand s-a evaporat vinul,punem apa si lasam sa fiarba cam o ora.Lasam sa raceasca.


Spalam dovleceii,ii taiem pe lungime si ii scobim in mijloc cu o lingurita (scoateti toate semintele).Ii punem intr-o tava,ii saram,ii piperam.


Continuam compozitia.Cu ajutorul unui robot de bucatarie,punem oul,parmezanul,sare si piper si o facem ca o pasta (nu prea cremoasa,trebuie sa se simta putin carnea).


Umpleti dovleceii,ii asezati frumos in tava,cu putina apa (jum de pahar),ulei,cubul Knor maruntit si usturoiul.Acoperiti cu aluminiu.


Bagati in cuptor la 200° timp de 20-30 de minute. Verificati dupa 15 minute ca dovleceii se fac repede. Si mai lasati sa se rumenesca dupa ce ii dati jos aluminiul.


Pofta buna!!!!


 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti robot de bucatarie, puteti sa umpleti dovlecei si asa,cu compozitia facuta cu ou si parmezan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Alina26 1

25.03.2013, 22:46

da asa-i....... umpluti sunt cei mai buni!!!! :-) :-)

CookieMonster 1

26.03.2013, 17:48

facusi si eu asa! f f buni!!!

Alina26 1

26.03.2013, 18:16

ms frumos..!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti