Dovlecei umpluti

de Angelina_Elena in Pui, 2 Iul 2014 | 4307 vizualizari

 

Un praz minunat, destul de usor si la indemana noastra pe timp de vara!

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 piept de pui
  • 1 lingura pasta de ardei kapia
  • 1 morcov
  • 1 ceapa+ cateva cozi de ceapa verde
  • 3 rosii medii
  • cascaval Delaco de Senvis
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Spalam si taiem cubulete pieptul de pui.

Morcovul il dam pe razatoarea ochiuri mici. Dupa ce scobim dovlecelul luam o parte din miezul acestaia (fara seminte), il taiem cubulete.

Intr-o tigaie mai mare punem uleiul la incins, adaugam ceapa, cozile de ceapa verde taiate marunt, lasam pana se inmoaie, apoi adaugam morcovul si cubuletele de dovlecel, lasam 2 minute si adaugam pasta de ardei kapia.

Lasam legumele sa se inmoaie, apoi adaugam pieptul de pui. Adaugam rosiile pasate, sare dupa gust si putin piper. Lasam sa fiarba pana scade putin sucul de pe legume.

Tapetam o tava cu hartie de copt (initial am pus folie de aluminiu dar am schimbat apoi) si se aseazam jumatatile de dovlecel. Punem umplutura  si se apasam usor.

Dam apoi tava la cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute.

Dupa ce s-au facut, scoatem tava din cuptor, presaram cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si dam din nou la cuptor pana se topeste.

Servim dovleceii calzi!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Putem adauga pe langa legumele precizate si 1 ardei gras pentru un plus de savoare.

2

La fel de bine putem inlocuii dovleceii cu vinete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu carne de pui