Dovlecei umpluţi cu brânză

de AlexJ in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2011 | 16504 vizualizari

 

Din seria rețetelor împrumutate de la mama , azi avem dovlecei umpluți cu brânză proaspătă de vaci . Acești dovlecei pot fi serviți atât ca aperitive cât și ca garnitură.

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei
  • 1 pachet brânză proaspătă de vaci
  • 1 ardei capia roșu
  • 4 fire ceapă proaspătă
  • 150 gr. orez
  • 50 gr. unt
  • 8 felii brânză Emmentaler  
  • sare, piper, ulei
  • frunze de pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluţi cu brânză:

Dovleceii se spală şi se curăță de coajă cu ajutorul dispozitivului de curățat coji ,după care se taie în două pe lung și se scobește afară miezul. Puneți la fiert apă într-o oală mai mare , iar când apa începe să fiarbă scufundați pentru 1 min dovleceii cu ajutorul paletei pentru spumă sau a unui coș pentru abur. Nu doriți să-i fierbeți , ci doar să se îmbibe cu multă apă , atât de necesară coacerii lor.


Ceapa se curăță și se taie mărunt , împreună cu ardeiul și se aruncă în oala de tuci a bunicii .Se pun puțin la călit în ulei până ceapa devine sticloasă. In același timp într-o altă oală puneți la fiert orezul. Când acesta este gata îl adăugați în oala de tuci peste legumele călite . Amestecați bine și apoi adăugați și brânza de vacă. Se amesteca bine de tot și se adaugă sare și piper după gust.


Având umplutura gata și dovleceii pregătiți, trecem la umplerea lor.Cu ajutorul unei linguri se umple fiecare dovlecel cu amestecul de orez, legume și brânză. Se ia o tava pentru cuptor în care se așează hârtie de copt. Se pun în rând dovleceii umpluți și se face ultimul pas, și anume fiecare dovlecel se acoperă cu câte o felie de brânză emmentaler , unt și frunze de pătrunjel.


Acoperiți tava cu folie de Al. și dați la cuptor 15 min. la 250 grade , apoi îndepărtați folia și mai lăsați încă 15 min la 150 grade. Dupa 30 min . dovleceii dvs. sunt gata pentru a fi serviți. Sunt excelenți simpli sau cu smântână deasupra.


POFTĂ BUNĂ !!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluţi cu brânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

coryna71 1

12.05.2011, 09:11

nu doar pe al meu al intregii familii

AlexJ 1

13.05.2011, 08:21

Bya Ralu 1

27.06.2012, 10:44

ce bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

RETETA RECOMANDATA
Dovlecel si cus cus la cuptor